Кърджали остава без омбудсман. Общинският съвет прекрати дейността на Обществения посредник. 26 от членовете на разпоредителния орган гласуваха „За“, докато 11 бяха против предложението.
Припомняме, че преди това съветниците прекратиха правомощията на досегашния обществен посредник Расим Муса.
В началото на заседанието от опозицията поискаха точката да отпадне от Дневния ред.
Гроздан Колев от ГЕРБ обяви, че досега длъжността се е ползвала като политически подслон за „политически лоялни хора“.
„Позицията на ГЕРБ по темата „Необходим ли е омбудсман на община Кърджали“  е принципна. Тя не касае конкретните личности, изпълнявали длъжността пред годините, които безспорно имат своите достойнства, заслуги, плюсове и минуси. Нашата позиция произтича от порочната система на функциониране на институцията, а именно – желязната хватка на политическите клещи, с които я държи мнозинството. Хората в Кърджали имат нужда от обществен посредник, това е тяхно гражданско право и то не бива да им се отнема“, така председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ Гроздан Колев аргументира становището на колегите си против прекратяването на дейността на омбудсмана. „От нас зависи да превърнем институцията не в последна надежда на гражданите, а в работеща, полезна, правозащитна, обърната с лице към хората. Защото настоящият модел е погрешен. Изборът е политически и това предопределя досегашното статукво. Позицията трябва да съществува, но при нови правила“, категоричен бе Колев.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/5/20 12:23

    Честито на Кърджали!Изпариха се уйдурмаджийските попълзновения на Багдасара и неговия подгласник Гроздан!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/5/20 12:24

    Аферим, евала, машалах. Съвестта проговори, чудо стана на Възнесение Христово.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/5/20 12:38

    Какво стана бе ДПС? Службата беше целева за вошия пехливанин. Той се пенсионира и сега нямаме нужда от омбудсман. Засрамете се бе талибани.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/5/20 13:19

    Рано или кьсно нещата ще се оправят. Погрещният избор на политическа основа е причината да бьде девалвирана тази дльжност.. Още при пьрвият избор нормално мислещи хора разбраха че целта не е да се помогне на хората а да се стабилоизира безвластието в Кьрджали.Минаха години никой не се сещаще да отива при Омбудсмана за решаване на проблемите си защото знаеше че са заедно.Накрая самите стигнаха до заключението че не вьрши нищо.Има и други партийни дльжности които нямат никакьв авторитет и уважение от обикновенните хора.Идва време и те ще си отидат тихо мьлком.Жалко за изразходвамите средстваот 12 години,Ако беше избран високоерудиран човек с задьлжително юридическо образование мисля че нямаше да се стигне до това положение.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/5/20 15:39

    Мимед ходжа става за обдусман ,а на негово място да идва ексентричния съветник Зюлфо.Поне сесиите щяха да минават с емоции.Чок селам

    ОтговорИзтриване
  6. Петър С.28/5/20 15:51

    Че Расим Муса беше един скъпо платен чиновник, който не свърши нищо в полза на хората е факт. Ама спомняте ли се, че предложението на ГЕРБ беше Камелия Василева? Предложението им също е политическо в посока "да намерим служба за наш човек", защото дамата няма никакви качества за тази длъжност и би била Расим Муса №2. Хайде стига с тия назначения, защото България стана държава на чиновниците!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/5/20 16:14

    Mafiotskite partii razbraha che ombudsmana trqbva da e nezavisim i trqbva da pomogne na horata ,no tova ne otgovarq na interesite na partiite i zakriha dlijnostta ombudsman

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/5/20 18:33

    Само с конкурс и по определени правила и изисквания към кандидатите. Тази длъжност е необходима на гражданите, трябва да е независима.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.