В навечерието на големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани направи първото си официално посещение в Община Черноочене. Гостите бяха посрещнати от кмета на Общината Айдън Осман, председателя на Общинския съвет Бедрие Газиюмер и представители на ръководството на местната администрацията.
Кметът запозна гостите с успешно реализираните от общината проекти. Пред госта той изтъкна, че основен приоритет на общината е благоустрояването на населените места, развитие на земеделието и туризма, чрез които младите да останат да живеят в Черноочене.
От своя страна дипломатът благодари за топлия прием. „За мен е голяма чест да се запозная с Вас и се надявам, че и занапред ще продължим с контактите и ще имаме нови срещи“, каза генералният консул на Република Турция. Той поздрави жителите на общината с настъпващия Рамазан Байрам.
Айдън Осман запозна госта с актуалното състояние на сътрудничество между Община Черноочене и побратимената турска община Селчуклу, област Кония.
Хюсеин Ергани изрази готовност да помогне за съживяване, разширяване и утвърждаване на взаимоотношенията между двете побратимени общини.
Бяха разменени подаръци между двете страни. Айдън Осман подари на дипломата картина с пейзаж от чернооченското село Соколите. Генералният консул Хюсеин Ергани с интерес изслуша за живота на хората от близкото и далечно минало.
Исмет ИСМАИЛ

24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.