Учениците от Средно училище “Христо Смирненски“ в село Черноочене, с ръководител Юлия Чортленева, отново се представиха успешно. На Олимпиада по гражданско образование те се класираха на национален кръг в 3-та възрастова група с проекта „Обичаш ли да четеш“.
Проектът е групов, с участието на учениците Айсун Али, Вилдан  Махмуд, Гюляй Дауд, Севилай  Салим, Синем  Мехмед, Туче Муса и Юсеин  Кадир. За защита на националния кръг се допуска само 1 ученик. Избрали са да ги представя Айсун Али, каза Юлия Чортленева
„От началото на учебната година провеждаме с учениците различни дейности“, каза ръководителката Юлия Чортленева.
Основните реализирани задания бяха провеждане на анкета „Обичаш ли да четеш?“, среща с писателя Нидал Алгафари, акциите „Библиотеката в клас“, „Подари книга на първокласник“, „Дари книга-получи усмивка“ и провеждане на коледен благотворителен базар.
Кулминацията на проекта ще е издаването на сборник „Черноочене в миналото и днес“. Учениците издириха, записаха и събраха митове, легенди, предания за села, местности в община Черноочене. Кметът Айдън Осман пое ангажимент общината да финансира изцяло издаването на сборника, който ще е уникален за района.
Идеята на тази олимпиада е да се разработват проекти по социално значими теми, да се включва и местната общност и да се реализират част от дейностите до защитата. Ние ще реализираме всичките, каза Юлия Чортленева.
На снимката: Във фоайето на общинската администрация с кмета Айдън Осман по време на коледния базар през декември м.г.
Исмет ИСМАИЛ

24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/5/20 13:30

    Идеално ! Толкова митове и легенди по нашия край, може да сме бедни, но в това отношение преливаме от богатство.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/5/20 13:41

    Идеално ! Толкова митове и легенди по нашия край, може да сме бедни, но в това отношение преливаме от богатство.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.