„Позицията на ГЕРБ по темата „Необходим ли е омбудсман на община Кърджали“ е принципна. Тя не касае конкретните личности, изпълнявали длъжността пред годините, които безспорно имат своите достойнства, заслуги, плюсове и минуси. Нашата позиция произтича от порочната система на функциониране на институцията, а именно – желязната хватка на политическите клещи, с които я държи мнозинството. Хората в Кърджали имат нужда от обществен посредник, това е тяхно гражданско право и то не бива да им се отнема“, така председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ Гроздан Колев аргументира становището на колегите си против прекратяването на дейността на омбудсмана.
„Аз искам да ви задам реторичен въпрос. Не искам отговор. Колко от вас, колеги общински съветници, когато гласуваха преди за обществен посредник, го направиха от гражданската си позиция, а не като съобразяване с партийното решение на групата общински съветници? Знаете отговора“, пък отвърна съветникът от ДПС Сезгин Бекир.
Както вече писахме, Кърджали остава без омбудсман. Общинският съвет прекрати дейността на Обществения посредник. 26 от членовете на разпоредителния орган гласуваха „За“, докато 11 бяха против предложението.
Преди това съветниците прекратиха правомощията на досегашния обществен посредник Расим Муса.

24rodopi. com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/5/20 13:57

    Тази акъл няма за себе си, по скоро е за психоболницата в Байкал, тръгнала да.......!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/5/20 14:16

    Жената,която срича на трибуната е сред морално не легитимните съветници на Багдасара,в Общ. съвет влезе с купени гласове на членовете на СИК БСП преференции.Има около 100 преференции, Дидо над 300,Назмито над 160,трети след Делчев и Багдадаров.Повече гласове Гроздан, Галя Атанасова, адвокат Сталев идр.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/5/20 14:16

    Че каква надежда е тази позиция, бе, гусин Колев. Нула, нула, нула процента. Само да лапа някой. Русата дама пък явно се била наточила и тя, що да не бъдела жена на този пост. Ми що да нее джендър пък, щом има едни пари за папкане без работа всички ще са кандидати.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/5/20 14:38

    Русокосата хубавица предаде своя вожд Ким Чен Ун, за неговите тайни ходове да прокара ЖЕНА и то тя. Наглост от него, поредна простотия от нея

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/5/20 15:19

    Дайте поименно гласувалите

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/5/20 15:23

    ми изказва се някой, който цоца от сто места , пък уж вече не е в общината

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/5/20 18:58

    АЙДААААА, РАСИМЪТ ДА ОДИ НА СЕЛО ШИРОКО ПОЛЕ И ДА СИ ГЛЕДА ГРАДИНАТА, ДА ВИДИ ЩО Е ИСТИНСКИ ТРУД!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/5/20 20:53

    Кво се пънете бе гербери. Другата година в новата коалиция ГЕРБ ДПС ще имате омбудсман от ваща партия и Багдасаров и другият от БСП няма да са вече съветници

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/5/20 21:39

    закривай

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.