„В момента трябва да бъдем внимателни и изключително отговорни и разумни. Ако се пазим сами, пазим и останалите. Не трябва да се отпускаме, а да пазим стриктно сегашните правила! Надявам се в най-скоро време епидемията от коронавируса да отмине”. Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан по време на поредното заседание на Общинския кризисен щаб за борба с Covid-19.
На заседанието бяха обсъдени мерки за превенция на заболяването на територията на общината и координацията между институциите за прилагането им. Кметът инж. Изет Шабан подчерта, че на територията на общината няма нови заразени от коронавируса, което е изключително радващо. „След две седмици предстои големият религиозен празник Рамазан Байрам и вероятно ще дойдат много наши съграждани от чужбина. Молбата ми към тях е да спазват 14-дневна задължителна карантина, съгласно заповедите и указанията на Министерството на здравеопазването. От наша страна е направена организация с кметовете на населените места. Трябва да продължим да пазим и се грижим за здравето на хората“, заяви инж. Шабан. Той изказа своето възхищение, почит и поклон пред лекарите и медицинския персонал в местната многопрофилна болница за активно лечение за предприетите адекватни противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19.
Управителят на болницата  д-р Гюнер Осман заяви, че към момента обстановката в лечебното заведение е спокойна. Няма нови настанени с коронавирусна инфекция. Направени са бързи и PCR проби на част от медицинския персонал и всички резултати са отрицателни.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/5/20 11:04

    УВАЖАЕМА НЕЗАВИСИМА МЕДИЯ - 24rodopi,ЗАЩО ВИ Е СТРАХ ДА ПУБЛИКУВАТЕ КОМЕНТАРИТЕ ЗА ПРИСТИГАЩИТЕ ОТ ТУРЦИЯ НАШИ СЪГРАЖДАНИ В С.БЕНКОВСКИ,КОИТО НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19.НА ЛИ СТЕ НЕЗАВИСИМИ?.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.