Полицаи и жандармеристи са включени в опазването на селскостопанската реколта. Операцията по охраната вече е започнала, като за целта са ангажирани и полицейски патрули, и екипи на жандармерията, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. Основните цели са да бъде опазена реколтата от кражби и да се създаде организация за безопасното транспортиране на продукцията. Проведени са срещи с представители на частните охранителни фирми и звената за самоохрана за регламентиране на обмен на информация в процеса на опазване на реколтата. С кметовете на населени места и председателите на земеделски кооперации са набелязани конкретни мерки за охрана на складови бази и площадки за съхранение на селскостопанска продукция. Инструктаж е проведен на полските пазачи, уточнени са и модели за координацията по взаимодействие с полицейските сили. В хода на кампанията са планирани специализирани операции по безопасността на движение със засилено внимание върху движението на извънгабаритната земеделска техника и прикачен към нея инвентар. При проблеми в операцията по прибиране на продукцията освен уточнените механизми на взаимодействие длъжностните лица и производителите могат да използват за сигнали и единния европейски номер 112, посочиха от полицията.
24rodopi.com




Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/5/20 20:51

    Въх, жив да не бях! Къде е тази продукция? Колко калинки има в службата по земеделие, а колко е обработваемата площ и продукцията? Извинете, да не сме се телепортирали в Добруджа, а ние да не знаем. Чак и земеделски кооперации. То хора няма по селата, полета тук нямаме, житни масиви ли имаме? Какво? Напояване ли?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/5/20 21:14

    те пазят агроизмамнатамафията от работещите земеделци

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.