БСП + ГЕРБ = Кърджали остава с омбудсман.
Ако днес двете съветнически групи в Общинския съвет са единни, Правилникът за организацията и дейността на Обществения посредник на Община Кърджали ще оцелее.
Количественото представителство на ДПС в разпоредителния орган е достатъчно да се приеме решение за прекратяване на правомощията на Расим Муса като Обществен посредник на Община Кърджали, поради придобиване право на пенсия, но не и за прекратяване на дейността на омбудсмана. За да се закрие „сладката служба“ са необходими 2/3 от гласовете в Общинския съвет.

24rodopi.com от години пише, че от омбудсмана на Кърджали файда за кърджалийци няма. Не върши работа. Както неотдавна от ГЕРБ прозряха, общественият посредник е само една „пощенска кутия“. Общинският съветник от БСП Даниел Делчев пък изчисли до стотинка колко пари гълта омбудсманът на града край Арда.
В Кърджали има три вестника със сайтове, които вършат много, ама много повече работа като за обществен посредник. Има и две радиа.
Дразнещото в работата на омбудсмана беше, че хем не работеше, хем дори за отчетите не си даваше зор. Бяха пълни с грешки. Докладите разкриваха не само мъката с пълния и непълен член, но имаше и елементарни пропуски, които всеки завършил 8 клас…
Язък, че омбудсманът е възпитаник на Учителския институт!

Днес пенсионират Расим Муса, но какво следва?
Институцията „Обществен посредник“ остава само на книга (ако математиката „БСП+ГЕРБ“ остане „бетон“ и при дебатите, и при гласуването), но дишащ, можещ и работещ омбудсман няма да има. Щом „кърджалийци имат нужда от тази институция, с ясно очертани законови функции, наложила се като един морален мост между обществото и държавните органи“, редно е Расим Муса да остане още месец-два-три, докато разпоредителният орган избере нов омбудсман.
Щом те обичат на инат, остани на инат! Да подготвиш следващия омбудсман. Когато и да е.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/5/20 08:08

    поведението на бсп и герб е безотговорно, както винаги разбира се, за какъв к.р ни е омбудсман, какво е направил за някого, сметките за цялата администрация да му плащат бсп и герб, те имат пари.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/5/20 08:08

    поведението на бсп и герб е безотговорно, както винаги разбира се, за какъв к.р ни е омбудсман, какво е направил за някого, сметките за цялата администрация да му плащат бсп и герб, те имат пари.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/5/20 09:04

    Пълен цирк! Хайде Багдасаровата група/изключение Д. Делчев/знаем, че са морално не легитимни, послушковци, обезличени, нямат право на мнение, нямат позиции, имат сериозен дефицит и на възпитание.Машинациите, сделките с ДПС под маса както на изборите и след тях водят до това,скоро ще се разбере в тъмнината, зад гърба на кърджалийци, какво са предприели.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/5/20 09:14

    Не обичат на ИНАТ, глупости, пак има интерес. А вмеждудругото, това Омбудсман не е ли защитник на Народа, че къде е бил той, толкова много нарушениш мога да изброя, че и същият ще излезе безполезен....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/5/20 09:57

    Багдасаров и като общински съветник да отговори на 24 май защо наруши мерките на НОЩ и заповедите на Министъра на здравеопазването срещу Ковид 19?Децата,абитурентските групи събиране на едно място, без маски, бе3 ръкавици, без никакви дезинфектанти бяха подложени на огромен риск за тяхното здраве и живот.Защо се нарушава Закона?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/5/20 14:18

      защо не побликувате бре чадърджии медия чадър против град

      Изтриване
  6. Анонимен28/5/20 11:03

    Нашите политици са пример за това, как да не се спазват законите. Не е необходимо да си анализатор, за да го видиш. Демонстрират го всеки ден.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/5/20 14:03

    Расим Муса да си брои милионите и дасе радва на внуците си и да се радва, че никой не му търси сметка за богатството

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.