„Кога е възможно да идваме в Кирково?“ - това е най-често задаваният въпрос от страна на гърци в последния месец.
„Много обаждания получих от хора от южната ни съседка. Усеща се нетърпение от тяхна страна да преминават свободно границата и да идват при нас“, съобщи за 24rodopi.com кметът на Кирково Шинаси Сюлейман.
Той очаква засилен трафик в двете посоки през „Маказа“ от 15 юни, когато окончателно отпадне задължителната карантина при посещение в съседната ни държава.
Това обаче крие и рискове.
„Ще се обърнем с апел от Общината към всички. Необходимо е всеки да бъде отговорен, както за себе си, така и за здравето на околните. Да се спазват мерките, за да не се разпространява коронавирус“, посочи кметът.
Нито един случай на заразата не бе установен в родопската община до този момент. Около 200 гурбетчии пък бяха карантинирани в региона по време на извънредното положение. Според кмета, стотици гастарбайтери от общината чакат „зелена светлина“ за свободно пътуване до Западна Европа, за да заминат отново като сезонни работници.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/5/20 18:06

    Nebarzai Kmete znam ce imah interes da dodat po barzo da pazaruvat ama danestane bah liatoto da plamnem kato fakli

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/5/20 20:00

    Искам.в.одриннн

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/5/20 23:32

    Да не би да са го питали отварят Казинатаа::D

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.