Кърджали вече е област без заразени с COVID-19. Късно вчера излязоха пробите на санитарката от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ и лаборантката от РЗИ – те са отрицателни.
Вчера изтече 28-мият ден от карантината на двете жени, чиито проби бяха положителни за COVID-19. Те не проявиха никаква симптоматика докато бяха под домашна карантина.
Напълно излекувана е и пациентката, която бе настанена в болницата в Кърджали. Проблеми с друг вид заболяване пък наложиха оставането й в здравното заведение. Всеки момент жената ще бъде изписана.
От началото на извънредното положение в област Кърджали бяха потвърдени само 13 случая на коронавирус.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/5/20 09:25

    Не се знае то повтаря а и ако са им ги взели небрежно може още да са си болни

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/5/20 09:26

    Това е добра новина, но е само въпрос на време да има нови случаи. Виждам много млади безотговорни хора по улиците, а и вече по заведенията.
    Особенно младите мъже, толкова са близки един до друг, че човек ще си помисли нещо... Това видяно тази сутрин пред баничкарницата на Акиф в Момчилград.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/5/20 14:33

      Младите хора са особено безотговорни, майките в парка в Момчилград са неграмотни, не могат да прочетат какво пише на всяка пейка и седят по четири на една пейка. А видях и сервитьорка в едно заведение с маска, сложена под брадичката. Няма никакъв контрол никъде, а нашия народ, както знаем, разбира само като му бръкнеш в джоба.

      Изтриване
    2. Анонимен7/5/20 16:16

      Не са само младите май, виж какво става на пазара например, въпреки обозначените вход и изход, движението
      е хаос, същото е и в магазините на касите, хората са обозначили къде да стоиш за да има дистанция ама кой ти гледа, за маски да не говорим, дишат ти буквално във врата.

      Изтриване
  3. Анонимен6/5/20 10:05

    Може да няма ковид.но имаме хасан той докато тук ще има винаги високи цени вижте горивата.оставка, оставка.

    ОтговорИзтриване
  4. И в магазините е същата работа. Без маски,навират навират се един до друг на опашката сякаш ще стигнат по-бързо до касата. На забележката за дистанция ме гледат като извънземна и ми заявяват, че няма вече вирус и

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/5/20 16:18

      Много си прав, района ни е такъв.

      Изтриване
  5. Анонимен6/5/20 11:34

    Честит празник на всички празнуващи.Надяваме се че скоро може да се измисли нещо и за детските градини.Щом няма региона зараза!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/5/20 11:45

    Пълна шашма и лъжа.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/5/20 12:54

    Не се знае колко са носителите на вируса без да знаят

    ОтговорИзтриване
  8. Колко теста се правят, че да няма заразени. Скоро картинката ще се промени. Нали сега масово ще се тестват? Да видим след техните резултати

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/5/20 14:55

    Че то изобщо имало ли е болни от тоя вирус в Кърджали?
    И слушайте внимателно, няма да повтарям-който го е страх от Вируси да си стои вкъщи с маските и шлемовете и да ни си показва простата глава навън!
    Това важи най-вече за тези с основно образование,които все още карат колите вътре с маски,като че ли вирусът ще им влезне през стъклата и ще им зарази плоската глава.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/5/20 21:51

      :-)))))))...she umra ot smiah...

      Изтриване
    2. Анонимен7/5/20 08:07

      Ние мнението не ти искаме само спазвай дистанция от нас че от умници най хваща а за тези с леки коли и маски си прав но ако е автобус задължително с маска

      Изтриване
  10. Анонимен6/5/20 15:02

    Някъде четох, че след излекуване в белия дроб оставали мъртви клетки, които се изчиствали до 70 дни след оздравяването (така да се каже)...и ако в този период се вземе пак проба, излизали положителни

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/5/20 15:19

    Ne barzaite mnogo iavzemete da vzimate povici probi i togava hteva vidim

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен6/5/20 15:37

    в предишния си коментар написах, че след като вече имаме лаборатория би следвало и да се направи извадково изследване за броя носители на 1000 души. Тогава ще се види, че твърдението, което от сутринта тръбите, че в града няма заразени, не е вярно. Има много заразени, преболедували и оздравели, но не са регистрирани. И пак ми изтрийте коментара, защото не ви отърва.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен6/5/20 16:28

    От колко направени теста на 150000 жители на областта?????

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен6/5/20 18:45

    Щом взеха да идват хора от Турция за байрям и да се държат безотговорно областта ще пламен отново и още по лошо ще е от преди.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен6/5/20 23:27

    Не само Момчилград. Целия регион е пълен с хора неспазващи мерки. Но едно е много вярно че Момчилград е най гадния град и е пълен с боклуци и курви неграмотни тъпи селияндури.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/5/20 16:22

      Щото пък в Кърджали е по различно? Може да видиш автобуси в които само шофьора е с маска. Пък за магазин, аптека, бензиностанция да не говорим.

      Изтриване
    2. Анонимен7/5/20 16:35

      Това е супер, ама идващите от Нидерландия? Или пък от Гърция? Преди да се приберат са обиколили всичко, запасяване с храни, после Техномаркет или Технополис и после "да свърша нещо". Като онези от Хасково.

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.