Турция ще тества за коронавирус всеки чужд турист в началото на почивката, но й в края на летуването си той ще е наясно, че е здрав и няма риск да се върне в родината си като носител на COVID-19. Това става ясно от обемистия „План за нормализиране“.
Още на 4 май Анкара бе готова и прие план за развитие на туризма в условията на коронавируса, който е част от всеобхватния план по всички сектори на обществения живот, наречен "План за нормализиране-COVID-19".
Координацията на мерките в него ще се осъществява от вицепрезидента и обхваща поетапното премахване на общите ограничения, функционирането на работните места и икономиката, оказването на психо-социална подкрепа, здравни услуги, образование, религиозни услуги, отбрана, правосъдие, промишленост, търговия, туризъм, културни прояви, храни, земеделие и гори, спорт и младежки дейности, околна среда и благоустрояване, транспорт, енергетика и други.
Предвижда се още до 1 юни да бъдат отворени границите с България и Гърция при благоприятно  развитие на ситуацията с разпространението на коронавируса, а с другите страни, овладели и въвели под контрол разпространението на заразата, до 15 юни. Мерките за запазване на туристическия сезон включват подготовка и провеждане на информационна кампания за готовността на страната за започване на туристическия сезон, която да се проведе до 18 май, а до 27 май трябва да е готов транспортния календар за туристически дейности.
Към мерките от туристическия пакет спадат още създаване на система за сертифициране против COVID-19, която е необходима за осъществяване на туристическите дейности, която да бъде готова до 15 май, разширяване на здравната инфраструктура и привеждането й в готовност до 20 май, отварянето на хотели, мотели и пансиони за работа с клиенти до 27 май и изграждане по летищата на лаборатории за тестване и лечение до 1 юни.
Тестовете ще се провеждат преди паспортния контрол и ще отнемат 2-3 минути. Резултатите от тях ще стават готови в рамките на 5-6 часа и пристигащите в Турция ще са длъжни да посочват адреса, на който ще се намират, за да могат да бъдат открити при нужда.
До 1 юни музеите и концертните салони също трябва да са в готовност да обслужват посетители.

Превод: 24rodopi.com


24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/5/20 13:35

    Важат и милиционерските ваучери

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/5/20 15:18

    Бойко Борисов да се учи от комшията.Това е управление на държава,а не презизборна кампания.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/5/20 20:37

      Да дойдеш на власт при курс 2,5 лири за 1 евро и за няколко години „мъдро управление“ това евро да струва вече 8 лири. Това е „управление на държава“, а не като тук - от 20 години 1 евро все си е 1,96 лева...

      Изтриване
    2. Анонимен13/5/20 21:16

      Do 20;37
      I si mislish che leva struva tolkova,pusnete svoboden kurs i vijte leva shte e 1 evro
      20 leva

      Изтриване
    3. Анонимен13/5/20 22:20

      Курсът на валутите не зависи от управлението на страната, а от интересите на международните финансови институции. В България няма курс, а има борд. Ако имаше курс, 1 Евро би било поне 10 лева, както нямаме брутен вътрешен продукт и материално покритие.

      Изтриване
    4. Анонимен13/5/20 23:23

      Ама вярно ли България няма курс, брутен вътрешен продукт и материално покритие? В правдоподобността на това твърдение ще повярва 1 от 100 души. Останалите 99 ще го сметнат за тъпо дори и за милиционери.То верно, че тук можеш да прочетеш всякакви идиотщини, ама пък и тази си я бива.

      Изтриване
  3. Анонимен13/5/20 23:45

    И като е толкоз СИЛЕН лева, защо хиляди ровят в кофите с боклук?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/5/20 10:48

      Левът е не просто силен даже е подценен !Стойността му е повече от 1.95583 !

      Изтриване
  4. Анонимен14/5/20 00:24

    До 22.20
    Напълно си прав но си личи че 20.37 не е наясно с някои неща защото галоша си е галош и винаги вълната му пречи както казват българите.
    То на такива като 20.37 винаги са виновни българите когато бяга за Турция и когато милее за кебабчетата и хамбурския салам на българина тогаз Ердоган им е виновен. ..Вместо комшиите им продадени да им режат на жените им шалварите на такива като 20.37 трябвало да им ги наместят за да се презадоволят един път завинаги а не да незадоволстват постоянно

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/5/20 10:46

      Мн си прост Саше заклевам се !!! И КОГАТО НЕ РАЗБИРАШ ОТ ИКОНОМИКА мълчи не политиците управляват света а бизнеса и кой ще позволи държава в борд да няма покритие талибан недей да спамиш селяци прости Ердоган фалира държавата с политиката си това е факт !!!

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.