Строг контрол за спазване на противоепидемичните мерки в нощните заведения поиска областният управител Никола Чанев. Наред с дискотеките и баровете, следва да се съблюдава и употребата на защитни маски на закрито от персонала на кафенетата и заведенията за обществено хранене, търговските обекти и др, предупреди Чанев. „Понастоящем в инфекциозното отделение на областната болница са настанени 10 души с коронавирус. Това е най-голямата бройка от началото на пандемията. За щастие, нито един от пациентите не е в интензивен сектор. За пореден път апелирам всички наши съграждани да бъдат отговорни и да спазват социална дистанция, налице е притеснителна тенденция на масови струпвания на хора по време на абитуриентските балове,  което създава реален риск от разпространение на вируса“, изтъкна Чанев.
В момента поставените под карантина в региона са над 1 800, само за два дни през ГКПП „Капитан Андреево“ са преминали над 400 души от съседна Турция. „Опасността не е отминала, нека сме разумни и да не пренебрегваме правилата на дисциплината в сезона на отпуските“, подчерта областният управител.
Както вече 24rodopi.com писа, с 8 500 карантинирани от началото на епидемията, Кърджали вече заема 7-мо място в България по брой на рисковите лица в домашна изолация. Преди 10 дни Кърджали беше на 12-то място в националната класация.

С 23 700 лица под карантина София е на първо място, следва Пловдив - 15 900, Благоевград - 11 700.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.