За постоянно в ареста остава гастролиращият джебчия, който бе задържан на зеленчуковия пазар в Крумовград. Съдът постанови най-тежката мярка за неотклонение спрямо него-„задържане под стража“, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.
Той е отнел 150 лева, лична карта, портмоне, дебитна карта от владението на мъж, както и направил опит да задигне пари и документи от други две лица.
По делото е установено, че на 12 юни в Крумовград, около 14 часа, обвиняемият бил на зеленчуковия пазар, където решил да извърши джебчийски кражби, за да си набави пари. Той се приближил към сергия, пред която имало струпани повече хора. Обвиняемият се приближил към един от клиентите и отнел от джоба му портмоне със 150 лева и лична карта. След това набелязал жена, която си избирала зеленчуци на сергията, защото видял, че в джоба на връхната й дреха тя държала портфейл.  Обвиняемият опитал да го вземе, но жената го усетила и започнала до го удря по ръката. Той избягал. Впоследствие се приближил към друг мъж, поставил портмонето си в задния джоб. При опит да го открадне, пострадалият го усетил и се развикал, като веднага била уведомена полицията. Обвиняемият е бил задържан. Установено е, че той е многократно осъждан, основно за престъпления против собствеността.
За деянията, в които е обвинен, законът предвижда наказание от 2 до 10 години „лишаване от свобода“.
Определението на Районен съд – Крумовград подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Кърджали.
24rodopi.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.