192 са пожарите в областта през полугодието, няма загинали и пострадали. Това се посочва в отчета на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали.
Доброволци от формированията в областта са участвали в 47 акции по дезинфекция на обществени места във връзка с епидемията. За първото шестмесечие на 2020 г. в РДПБЗН-Кърджали са регистрирани 358 произшествия срещу 336 произшествия през м.г. От тях пожарите са 192, а спасителните дейности – 166.
По отрасли - водещ е делът на произшествията в „жилищно стопанство, дейности на домакинства” – 39,6 % от общия брой, следвани от “транспорт, складиране и пощи” – 18%. Водеща причина при пожарите е „небрежност при боравене с открит огън“ с 48, 9% , следвана от „неправилно ползване на отоплителни уреди”- с 27, 9% от общия брой пожари. 
По отношение на лъжливите повиквания се наблюдава трайна тенденция за намаляване броя им през последните пет години, като за 2020 г. те са 25.
През шестмесечието на тази година при пожари няма пострадали и загинали граждани. За сравнение през същия период на 2019 г. няма загинали граждани, пострадали са пет  граждани и двама служители.
На територията на област Кърджали има регистрирани шест доброволни формирования с общо 56 доброволци в шест от седемте общини. През първото шестмесечие на 2020 г. има регистрирани 47 участия на доброволци в произшествия, като всичките са за извършване на дейности по дезинфекция на обществени места във връзка с предприети мерки за ограничаване разпространението на пандемията от COVID-19.
По линия на противопожарния контрол през първото шестмесечие на 2020 г. са извършени 27 комплексни проверки на обекти, контролни проверки в 373 обекта, тематични в 329 обекта и по изпълнение на предписани мероприятия в 385 обекта.
За периода са връчени 374 противопожарни разпореждания, 24 протокола от комплексни проверки. От проверките са констатирани 717 нарушения. Предписани са 717 мероприятия.
За нарушения на пожарните правила и норми са съставени 43 акта за административни нарушения, приложени са 5 принудителни административни мерки.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.