Трафикът в Кърджали е като при отворена граница с Гърция и несъществувала епидемия от коронавирус. По това време на годината той щеше да е умножен по пет, ако през „Маказа“ се пропускаха туристи...
По време на извънредното положение улиците бяха буквално празни, а областният град загуби, защото можеше да се използва времето за старт на заложените строителни дейности, като втората част на Водния цикъл, след която да се извърши ремонт на „Беломорски“. Сега всяка копка ще причини невъобразим хаос в движението. Но и старт на подобни дейности не се задават. Пример-кръговото на автогарата все още чака втори слой асфалт, но…
„Маказа“ най-вероятно ще бъде отворен през август. Поне това бяха сигналите от срещата на външния ни министър с гръцкия премиер. Гърците ще се опитат да спасят поне последните два месеца от сезона в северната част на страната. Със сигурност обаче тестовете с отрицателен резултат за Ковид-19 за преминаване през границата ще останат. Задава се много работа на лабораториите и доста оборот. Средно по 100 лева струва в страната един PCR тест. Да сравним-в Турция е малко над 20 лева, в Германия 18 евро. Но тук сме баровци. Походът към Гърция на едно 4-членно семейство ще струва 400 лева още преди да влязат в автомобила. Пари на вятъра преди почивката. А при дори един положителен резултат-семейната ваканция преминава в 14-дневна карантина у дома. Та въпросът е, дори при отворен ГКПП, колко хора ще си причинят подобни финансови пък и други главоболия?!
В Кърджали отдавна заработи лаборатория. 90 лева за тест, дори преведен на английски и немски. В Смолян тепърва започнаха с услугата за „туристически“ PCR, цената е над 100 лева. До момента едва четирима души са се тествали.
В България се правят пари, независимо дали в пандемия или не.
За „Маказа“ решение ще се очаква след 4 август. Дотогава трафикът си е само нашенски и предостатъчен.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/7/20 14:11

    А гърците защо влизат в БГ,нали сме заразни???? До кога тоя двоен стандарт? Да стоят гладни цяла година да им дойде акъла.Те губят..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/7/20 17:24

      В Гърция бройката на заразените не се увеличава,но при нас се увеличава и хората се пазят

      Изтриване
  2. Анонимен28/7/20 15:50

    Олимпийски шампиони по крадене...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/7/20 16:03

    В Турция за чужденци теста е 15 евро

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/7/20 17:26

    Za 18 evro se kupuva ot alamaniya se prodava za 50 evro emi biznes Allah korusun insanı

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/7/20 19:02

    БОЙКО ДА ОТИВА ТОЙ ИМА ПАРИ 100лв. ЗА ТЕСТ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.