Общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ – Кърджали искат мораториум върху продажбата на имоти-общинска собственост, върху които са изградени детски площадки и спортни съоръжения на открито, създаване на публичен регистър /база данни/ за местоположението и актуалното им състояние, както  и електронно приложение за локализацията и визуализацията им, припомнят от пресцентъра на местната структура на партията.
Както вече писахме, предложението е входирано в деловодството на ОбС и ще се гледа на предстоящата сесия на 29 юли.
Мотивите на вносителите са, че детските и спортните площадки имат социална функция, осигуряват условия за отдих, почивка и физическа активност на населението, особено в градските зони, и следва да бъдат защитени от вандализъм и застрояване. Считаме, че проблемът е обществено значим и трябва да бъде решен в интерес на всички граждани, смятат съветниците от ГЕРБ. По този начин ще се систематизира и актуализира информацията за наличните детски площадки, игрища и фитнес на открито, ще се улесни тяхната поддръжка и ще може да се упражнява по-ефективен контрол за запазването им в добро експлоатационно състояние. Предложението съдържа и образец на електронно приложение за локализация на съоръженията.    
24rodopi.com             
           

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Довиждане28/7/20 10:32

    Напоследък за да не изпуснат кокъла тези от ГЕРБ много се активираха но е късно вече

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/7/20 11:31

    Айде вече да пуснат за продажба сградата на общината - ‘кораба’ и да се свършва.... То бива бива, ама ...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/7/20 19:07

    КАЛИНКИ МАЛИНКИ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.