Десетки затворени хотели и търговски обекти от Равда през Несебър, Слънчев бряг и Обзор та чак до Златни пясъци, видя репортер на 24rodopi.com на 4 и 5 юли.
Затворено, отворено, отворено, пак затворено, отворено, ама няма хора… Това е картинката „Лято`2020“ по родното Черноморие.
COVID-19 е „нокаутирал“ дори хотелите, които са отчели рекордни обороти през лятото на 2019-та и собствениците смело планували ръст на туристите и приходите и през 2020-та.
„В предишни години изпитвахме глад за камериерки и сервитьори, тази година има случаи на управители, които си останаха по родните места, въпреки желанието им да дойдат“, коментира управител на един от действащите хотели на „Слънчака“. Умерен оптимист е за сезона. „Руснаците, които са 60 на сто от нашите клиенти, няма да дойдат. Това е сериозен удар по нас. Но мисля, че ще наваксаме с наши туристи. Разбира се, ако не се въведат нови ограничения заради растящия брой на заразените с коронавирус“, предпазлив е той. Без съмнение това е най-трудният сезон за изминалите 61 години от създаването на комплекса „Слънчев бряг“.

Първият уикенд на юли е, но гледката по централния булевард (улица „Първа“) в Слънчев бряг и зоната пред хотелите „Интернационал“ и „Адмирал“ в Златни пясъци е като от машина на времето, която ни е задържала прекалено дълго време в края на април и началото на май - туристите са толкова малко, че в първия момент си казваш: Тези защо са подранили за лятото!?
По обедно време се наблюдава оживление по плажовете, но това не е очакваният сезон. Затворени хотели, заведения и търговски обекти има от Равда до Златните. И страшно много руснаци си продават апартаментите...
Чадърите и шезлонгите пред „Интер“-а са по 2 лева, но незаети сенки остават през целия горещ ден. Във водата е толкова скучно, че докато единият от спасителите на плажа е „потънал“ в телефона си, колегата от поста си дремва почти като под стария орех на село.
Животът на българското Черноморие това лято трудно би променил оборотите си, мисията „Ускоряване“ изглежда невъзможна. Ако ще министърът на туризма Николина Ангелкова да успее да продължи сезона чааааак до октомври, както обеща.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/7/20 20:00

    Народа бяга от България. В България ще останат само крадците и боклуците с техните хотели и лайна.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/7/20 20:44

    кнркнрнррнртшжт

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/7/20 20:44

    жксвщсднрптогажожгтнв

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/7/20 20:44

    нтртпогхошгххгпао

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/7/20 20:44

    ошкнршощгхашщтекщтпищкгпиащтгпаиощтп

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/7/20 20:44

    нрпоашщхашгхшщ6ке67сс467снпгохфожфаожфф

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/7/20 20:44

    жгхагпхпашгх

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/7/20 20:44

    ажгхажг паж

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/7/20 20:44

    ожгпхашгпешщкпешщпе

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/7/20 21:23

    А сега си направете сметка къде сме в туризма ? Ами пълна нула ( 00 ) сме ! И малкото качество което имаше не успя да задържи туристите. Резултата от годините когато българите бяха пренебрегвани пред чужденците по нашето черноморие в едно с мръсотията от иширихия коли си каза думата. Докато към Гърция потока не спира дори и заради коронавируса ...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/7/20 00:06

    Angelkova ще си отива това е ясно.Жалко,че за толкова време не направи нищо за родния си град Крумовград.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен6/7/20 08:23

    Пълни глупости вчера се прибрахме от нашето море беше пълно с хора стига сте писали небиваллици

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен6/7/20 10:18

    Не отивам на нашето море, природата на България е хубава но крадците наречени"биснесмени" окупирана хубавата природа и я превърнаха в кочина и затова няма да ходя в лайната да се търкаля и с парите си да храня мутрите.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен6/7/20 10:54

    Стига с тоя негативизъм, ако имам възможност веднага ще отида на нашето Черноморие

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен6/7/20 14:38

    Абе разбирачи, кой работи по хотелите, заведенията,плажовете и другите-нали това са нашите деца или родители.Кого бойкотирате? Мутрите -собственици и с сезон и без сезон са си взели парите!!!
    Айде кажете!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен8/7/20 21:58

    Продавам джати за гоф 3

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен8/7/20 22:00

    продавам голф 3

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.