И тази година в навечерието на големия мюсюлмански празник Курбан Байрам Община Черноочене спази традицията да осигурява пакети с прясно месо на нуждаещи се семейства от района. По предварително изготвени списъци от кметовете и кметските наместници на населените места, месото от жертвените животни се раздава на домакинства, които нямат възможност да принесат курбан, както повелява традицията.
Освен община Черноочене курбани дадоха местни и дарители от Западна Европа и Република Турция.
Общинският курбан е даден преди началото на празника в т. нар. ден „Арефе“. На него присъстваха кметът на Община Черноочене Айдън Осман, съветници, служители, кметове и кметски наместници на населени места, граждани.
Традицията повелява през тези дни мюсюлманите да даряват съседи и социално слаби.
Исмет ИСМАИЛ
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/7/20 11:12

    Дайте на шемсетин да разпредели пайовете.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/7/20 11:26

    В селата Патиса и Мензухар има два дома за болни деца. И на двете места директор е братовчеда на кмета. Приканвам хората които ще праят хаир да подарят месо на тези дечица на Курбан байрам, първо да сготвят месото и така да го дадат. В противен случай месото се присвоява от деректора и персонала.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/7/20 13:07

    Дайте месо на бай ганьо гарибана и кьора от село Габрово.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/7/20 22:31

    direktora na minzuhar i patisa zastitenite jilista po cql den v zavedenieto raboti no zaplatata mu e kato na prezident

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/8/20 17:04

    Хахааа,дали местната управа щоли жертвено животно или просто тогава си разпределят по братски,а този от Минзухар Шамсетин ушите му пукат всяка година от ядене,бедет и гладен за цял живот..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.