Приключи работата на Европейската театрална академия към Европейския театрален съюз (ЕТС). Това е тридневен семинар по майсторски класове и работа по собствени проекти, предназначен за млади професионалисти в театъра. По традиция се провежда в края на фестивала д'Авиньон, Франция, най-известният театрален форум в света. Той трябваше да се проведе във френския град от 3-ти до 23-ти юли. Поради пандемията от коронавирус тази година беше отложен за месец октомври, когато ще бъде организирана седмица на изкуствата.
Заради Covid-19 Европейската театрална конвенция (ЕТС) проведе своята Академия за първи път онлайн. Младите творци работиха с ментори, водещи професионалисти от европейската театрална сцена. Участваха 14 талантливи професионалисти от 13 различни страни. Сред тях беше и младата актриса от Театрално-музикален център – Кърджали Адриана Кънчева. Тя е възпитаница на гимназия 164 "Miguel de Cervantes" в София. Завършила е "Дипломация и администрация" в университет "Complutense" в Мадрид. След това се дипломира със специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър" в Театрален колеж "Любен Гройс". От 2011 година е в щатния  актьорски състав на ТМЦ-Кърджали.
Тази година на участниците в Академията, освен другите дейности, бяха предложени 6 майсторски класа по създаване и разработване на международни проекти.
Адриана предложи своя проект „Плейбек театър – жива импровизация”. Идеята е актьорите да импровизират по зададена от публиката тема, което може да бъде под формата на танц, на пантомима или на говорим театър.
Има вероятност някои от предложените от участниците в Академията проекти да бъдат реализирани като съвместни продукции между театри, членове на ЕТС.
24rodopi.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.