По нетрадиционен начин ще премине тази година Международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми", която се провежда за 11 път. Причина за това е усложнената епидемична обстановка заради пандемията от коронавирус. На заседание на общинския кризисен щаб беше решено да се спазят препоръките на Националния оперативен щаб да се избягват масовите мероприятия и струпването на много хора. На запитване, направено от общинска администрация до Министерство на здравеопазването, министър Кирил Ананиев отговори, че провеждането на срещата е крайно неприемливо. 
Общинският кризисен щаб реши, че по-голямата част от проявите посветени на инициативата, които ще се проведат в периода от 20 до 25 юли, ще бъдат организирани онлайн, като се използва официалната страница на община Момчилград във Фейсбук, канала в Youtube и електронния билборд в центъра на града. По този начин много от момчилградчани, които са пръснати в различни държави по целия свят и не могат да се върнат в родния край заради наложените ограничения и мерки, ще станат съпричастни с инициативата.
„Нямаше как да отменим международната среща на момчилграчани, която е уникална за България и в същото време не искахме да поставяме под риск хората. Заложихме на нетрадиционен подход и съм убедена, че инициативата ни ще донесе много положителни емоции. Надявам се, че догодина ситуацията ще се нормализира и ще бъдем отново заедно в Момчилград“, заяви кметът на общината Илкнур Кязим.
На снимката: Така беше миналата година...
24rodopi.com 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. зафер ертюрк8/7/20 13:18

    Всеки има глава над раменете си, по добре живи и здрави отколкото голямо празнуване и после ходене по болниците.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/7/20 14:18

    Да,добра статия,това показва че г-жа Кмета работи и иска да направи хубави неща за града.Очакваме най скоро време да разреши и проблема с изоставенте автомобили в кв.11 които заемат паркови места и кравите които пак нахлуха в междублоковите пространства.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/7/20 19:03

    аз пък очаквам най-накрая да може да се ходи по улиците без притеснение от улични кучета и глутници. Дано има повече хора, майки, семейства, които мислят по същия начин и да изразят позиция. Нещо трябва да се направи вече по този въпрос.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.