Имал ли е възможност Бахтияр Ш.-Батара да предотврати пътното произшествие, при което загуби живота си и ако да-как, за колко време е могъл да реагира?!
На този въпрос трябва да отговори поредната автотехническа експертиза, която назначи съдът след смъртта на кърджалийския златар. Тя бе назначена от апелативните магистрати в Пловдив, след като застрахователна компания обжалва решението на Окръжния съд в Кърджали, с което сестрата на прегазения от автомобил мъж трябваше да получи обезщетение в размер на 50 000 лева от компанията, сключила „Гражданска отговорност“ с виновния водач.
Припомняме, че инцидентът стана на 30 октомври 2014 година. Бахтияр Ш. почина в болницата в Кърджали след като бе пометен от лек автомобил „Киа” в Прилепци. Зад волана на превозното средство бил строителен предприемач. Автомобилът блъска Батара и негов приятел, с който вървели встрани по пътя. Вторият потърпевш се размина със счупен крак. Тежката черепна травма обаче бе фатална за Бахтияр Ш.
Водачът се опитал да напусне мястото на произшествието, свидетели обаче успели да го спрат и извадят от автомобила на около 50 метра от място на катастрофата. Мъжът бил употребил алкохол. Той получи присъда от 4,6 години лишаване от свобода.
Застрахователната компания пък изплати като обезщетение общо 458 820 лева на бащата, майката и дъщерята на загиналия.
Съдът реши и сестрата на загиналия да получи обезщетение. След обжалванто, Апелативният съд назначи още една автотехническа експертиза. Тя трябва да определи още мястото на удара по ширина и дължина на пътното платно; имало ли е поставени знаци или ограничителни съоръжения, препятстващи движението на пешеходци; има ли на мястото на ПТП тротоар или друго обособено място за движението на пешеходци; имал ли е пострадалият възможност да възприеме автомобила и обстановката на пътното платно.
„Израснали заедно, двамата изградили силна емоционална връзка помежду си. Бахтияр бил изключително любящ и всеотдаен брат, помагал винаги на сестра си, която от своя страна разчитала на него и му вярвала безрезервно. Затворила се, спряла да споделя; не излизала с приятелки. Усамотявала се в стаята на починалия си брат и плачела. След смъртта на брат си се разболяла от автоимунно заболяване, като към настоящия момент пътувала при дъщеря си в Англия, Лондон, и си правела изследвания“, пък бяха посочени в мотивите за обезщетението на сестрата на загиналия.
24rodopi.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/7/20 10:23

    Направете тест с тия които питат дали би могъл да предотврати прегазен човек ПТП,на място на живо тест с кола идваща върху теб в случая с експертите

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/7/20 22:35

    този изрод Красимир е бил много пиан

    ОтговорИзтриване
  3. Георги30/7/20 07:13

    Бог да те прощава Батарче !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.