Корнавирусът се оказа най-голямото изпитание за човечеството от началото на новия век. Тест за обществото. Доколко страхът може да диктува порядките. Стотици лекари от цял свят алармираха, че има нещо нередно с този вирус. Защо не се позволяват аутопсии? Защо силата на заразата се преумножава? Защо, защо, защо…
Никой не отговаряше. Имаше само една медийна пандемия. Жертвите от други заболявания са в пъти повече, но такава истерия не е била.
Световната здравна организация игнорираше заразата, докато от САЩ не рекоха, че ще спрат финансирането в размер на стотици милиони долари. И тогава от СЗО започнаха да пророкуват за втори, трети, пети вълни. Айде бе!
Говореше се и продължава да се говори само за цифри. Сякаш хората са това.
Ами нека в цифри тогава. „Корона екстра“ е най-продаваната бира в Мексико и в Топ 4 в света. Бие дори „корона“-та на вируса.
Сега, някой ще рече, че е подигравка с починалите. Не, просто някак си до гуша идва властта да казва доколко едно нещо е опасно, а всички слуги да крякат, че това е така. А данните да сочат-над 80 на сто прекарват вируса без симптоми. В същото време починалите са с от 2 до 5 придружаващи заболявания. Властта е едно, болестта друго, парите покрай предните две съвсем трето. Но омешани стават страшни.
Впрочем, колкото повече скандалите в управленския ни елит се засилват, толкова повече ужасът „Ковид-19“ набира скорост. И в казионните медии все някой „громи“ я Мангъров, я Георгиев, я трепе вируси с мухоБойка.
Какво се случи, бе, пичове? Толкова хора умират от какво ли не, какво стана сега? Средно по 100 лева за тест, 1200 лева за „лекуване“ по клинична пътека на „нелечимия“ вирус, милиарди от Европа, какво точно се случва, мамка му…
24rodopi.com
Четета Темата в новия брой на "Родопи войс":
Епидемия на градус!
Масово заразяване с алкохол и маска от 3 лева за мезе
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/7/20 13:01

    Всичко е Лъжа,голяма Лъжа!!!! Някой ден може би ще разберем истината!

    ОтговорИзтриване
  2. СЛУЧВА СЕ КАКВОТО ТРЯБВА...МАСКИТЕ СА ЗА ГЛУПАЦИТЕ, КОВЧЕЗИТЕ СА ЗА "УМНИЦИТЕ"

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/8/20 21:48

    АКВОТО ТРЯБВА СТАВА...МАСКИТЕ СА ЗА ГЛУПАЦИТЕ, КОВЧЕЗИТЕ СА ЗА "УМНИЦИТЕ"

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.