Новото осветление на стадиона на „Арда 1924“ вече е факт. Поставени са и четирите стълба, като всеки един от тях има по 44 лампи, всяка една с мощност от 1000 вата. За ефекта на светлината свидетелстват и успешните вече проби. Осветлението ще се пуска само и единствено по време на футболните срещи. То ще бъде на три степени - 30%, когато се извършват работни дейности, 50% по време на тренировки и на 100% след старта на мача. Целта е икономия на електрическата енергия.
Стадионът в Кърджали ще има две табла, макар според изискванията на БФС да е достатъчно и само едно. Те ще са над терена и на фасадата на сградата. Дейностите и по двете вече са приключени. С LED покритие и чистотата на примигванията 480 херца, показател за липса на трептене. Стандарт, покриващ дори изискванията на УЕФА. Предназначенията им - да показват резултат, информация за следващ мач и реклами.
Най-новата изненада на „Арена Арда“ са проекторите. Те ще осветяват цялата сграда, проектират анимация и визуализация нощно време върху фасадата й. Ноу-хау единствено в България на този етап.
Козирката все още е в етап на строеж, изградени са основите, а довършването й е предвидено за по-късен етап.
Очакванията са до първия домакински мач с „Левски“ от новия сезон стадионът да е готов и в експлоатация.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/7/20 10:56

    Да не стане като осветлението на градските улици! Уж го има, пък навсякъде тъмно и пълно с дупки по тротоари и асфалти тип хасановки!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/7/20 18:11

    Едно голямо Браво на клуба! Само напред и нагоре! Само Арда!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.