„Ние пак сме заедно, макар и от разстояние и това е невероятно. През годините се убедихме, че момчилградчани обичат много своя град и се гордеят с него. Причината е в уникалността му“, каза в приветственото си слово до всички момчилградчани по света кмета на общината Илкнур Кязим. Тя поздрави своите съграждани по повод единадесетата международна среща „Момчилград винаги в сърцето ми“, провеждаща се по традиция винаги в последната седмица на месец юли.
Тази година тя бе по-различна от всички останали досега. Пандемията обаче не прекъсна връзката между родопчани. Прояви отново имаше. Те започнаха с видео послания на популярни личности, родом от Момчилград. Сред тях са шампионът по вдигане на тежести Халил Мутлу, Здравко Желязков от дует „Ритон“, една от най-добрите състезателки по тенис на маса в света, днес треньор, Даниела Гергелчева, председателят на Сдружението на момчилградчани в Бурса Хасан Йозтюрк, актьорът Йордан Господинов, футболистите от ФК„Арда“ Красимир Илиев и Месут Юсуф и най-добрият български плувец Петър Стойчев. Всички те поздравиха своите съграждани и споделиха, че любовта към родния град никога не угасва.
Част проявите, свързани с мероприятието, направиха парка „Нури Адалъ“ по-цветен от всякога. А под красивата арт инсталация от множество разноцветни чадъри хората могат да се насладят и едновременно да надникнат назад във времето, разглеждайки фотоизложбата „Момчилград преди и сега“.
Красивата атмосфера бе подсилена от звучни фолклорни ритми, чрез танцови изпълнения на деца от града.
За финал, бяха наградени изявени деца от Момчилград и техните преподаватели, печелили призове от престижни национални форуми. Отличията бяха връчени от директора на Регионалното управление по образованието Гроздан Колев, а от Общинска администрация Момчилград, освен грамоти, учениците получиха и парични награди.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/7/20 14:36

    Браво на екипа на новата ни общинска кметица.В другите общини ,дали има нещо подобно?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/7/20 22:00

    В Кърджали поне нямаме, свалям шапка на Момчилградските управници! Браво, в пъти по-добре е от Кърджали!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/7/20 00:31

    Alo AZIS abi lampa var tok yok

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.