Решенията на Конституционния съд не се коментират, те се изпълняват. Особено когато са ясни и еднозначни. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев по повод решението на Конституционния съд, за което 24rodopi.com писа, и което гласи, че президентът не може да бъде разследван и подслушван.
Всеки, който използва конституцията и законите за атака на други институции, трябва да си носи своята отговорност, коментира още държавният глава.
По повод изтеклия вчера разговор, за който се предполага, че е между премиера Борисов и вицепремиера Томислав Дончев, Радев каза: "Този разговор ясно показа кой е поръчителят на цялата очерняща кампания, която се води спрямо президентската институция. Жалкото е, че в паническите опити за лично спасение министър-председателят Борисов завлича цялата своя партия и всички свои съпартийци на дъното. Там има много почтени хора и сега те трябва да носят чуждия позор."
Отдавна съм заявил, че призивите на премиера за диалог и единение са измамни, защото той едно говори пред камерите, но по телефона дава съвсем други указания.
Винаги съм призовавал за спазване на законите, отговори Радев на въпрос дали одобрява новите форми на протест с блокиране на кръстовища в столицата. Но когато самият премиер системно гази и законите, и конституцията, и обществения договор, какво очаквате вие от гражданите, които са решили, че повече така няма да живеят и искат да си върнат държавата, допълни той.
Що се отнася до протестите - преживяваме исторически дни, и тази история се пише от всички българи от всички възрасти. Хората са на площадите, скандират "Мутри вън", набира се огромна обществена енергия и не виждам сила, която може да й противостои. Затова този процес е необратим. Всяко упорство на кабинета и главния прокурор само ескалира кризата, предупреди Радев. И напомни, че отдавна е призовал и Борисов, и Гешев да си подадат оставката, защото "няма друг изход от тази ситуация".
Тези протести отварят пътя към бъдещето на България - това е нашият шанс тук и в момента. И каквито и искания да се поставят, има приоритети, ако искаме тази обществена енергия да доведе до някакъв резултат, коментира още държавният глава. И поиска честни избори с машинно гласуване, както повелява законът.
Служебното правителство е ясен конституционен инструмент. И ако някой се страхува от конституцията, това означава ли, че трябва да я отменим, коментира президентът.
Запитан дали е готов със служебно правителство, Радев отговори: Готов съм. Моята професия ме е научила да бъда готов. И мога да ви кажа, че аз се гордея с моята професия, но уважавам и всички други, включително и тази на българските пожарникари, които вършат една много рискова и високо отговорна дейност.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

31 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/7/20 20:58

    Браво господин Президент.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/7/20 21:23

    Служебното правителство, което назначи предишния път нямаше нито един министър, зам. министър с небългарско, неславянско име на български гражданин, сега узрял ли е за интеграция, единение и заедност на сънародниците ни от малцинствата

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/7/20 23:20

    В президентството назначил ли е човек турско име?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен31/7/20 08:40

      Ако яде риба ще назначим ако връща но не може да скарва също и най вече ако има калчъци тогава със сигурност има пост там ЗАЕДНОСТ . . . аз казах
      Президента

      Изтриване
    2. Анонимен31/7/20 09:26

      Да не би да има случайно задължителна квота за човек с турско име?

      Изтриване
    3. Анонимен31/7/20 09:35

      Сигурно има някой,ама и той е девета дупка на кавала,каквито са назначените в общинските администрации в кърджалийско хора с български имена.

      Изтриване
  4. Анонимен31/7/20 00:27

    toq mai sanyva

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/7/20 00:30

    множко май си повярва .......

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/7/20 06:15

    Даваи Радев САМО така вън от политиката герб изхвърлете ги

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/7/20 07:28

    Яко ще се краде в това служебно правителство!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/8/20 00:23

      Глупак. А досега герберасите хич не крадяхте санким!

      Изтриване
  8. Анонимен31/7/20 08:33

    хахаха готов си ама на 32 ри гладна кокошка просо сънува да върнете България 20 г назад

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен31/7/20 08:48

    Не се заблуждавайте в президентството има много назначени ,турци и помаци ,но са с български имена, няма само арменци но те предпочитат да са златари и часовникари и по изключение има и един стругар за кадем

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен31/7/20 08:53

    А в гвардейската рота има ли турчин?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен31/7/20 09:43

    ейййй голям боклук излезна тоя, списъка със сл. правителство го има написан от нинова от началото на годината :)
    Само глупаците могат да се възхищават на този идиот... малоумници

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/8/20 00:25

      А ти на тулупа .-простак ли се възхищаваш?

      Изтриване
  12. Анонимен31/7/20 09:55

    Няма да е назначил! А Ердоган назначил ли е министър с неосманско име за министър?!? Да ви отговоря ли ? НЕ Е НАЗНАЧИЛ! Защото няма кой да назначи- преди век всички бяха или убити или безмилостно изгонени! Знам,че коментара ми няма да се появи, но този който трябва го знае!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен31/7/20 11:38

      Йозал беше кюрд и министър председателят Бинали Йълдъръм и той беше кюрд

      Изтриване
  13. зафер ертюрк31/7/20 10:34

    YOK PROBLEM FELDFEBEL EFENDi. NiYE SME GOTOVi ZA 4iSTAK NOV PREZiDENT.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен31/7/20 12:24

    А защо трябва да има човек с турско име ? Да живее България- да живее всичко българско . Турците които държат да се занимават с политика нека опитат в майчината си държава !

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен31/7/20 13:11

    Браво г-н н Президент! Само истинските хора могат да ви оценят,нищожествата отдавна са в калта на разплутия си снобизъм, некадърността им е толкова голяма,че само залепени за Вожда се чувстват добре.Това са гниди,смучещи кръвта на отрудените хора! Гнус ме е от вас нищожества! Палачинката винаги се обръща,нали знаете!!!!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен31/7/20 13:33

    Малцинствата са част от българската нация, редно е да има техни представвители! Българина кога ще се освободи от отровата и омразата? Стига"На турчин доверие до коляното"! Кой век живеем?

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен31/7/20 13:54

    0935 Хей малоумнико, Кж имаше кмет Р. Димитров, зам кмет ДИМЧО МИХАЛЕВСКИ, А. Бабунска и др. Днес К. Митовска, повече от 20г.Финансист ном. 1 Валю, гл. архитект и т. н и т. нОмразата пусни в тоа.. та чиния!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен31/7/20 14:01

    09.35 Хей малоумнико, Кж кмет Р. Димитров, зам. Д. Михалевски,други А. Бабунска,Бобеков идр. Сега К. Митовска. Повече 20 г. Валю шеф Финанси, гл. архитект преди, сега и т. н, и т. н, Омразата пусни в тоал.. та чиния

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен31/7/20 14:12

    Министри на вътрешните и външните работи-Абдую, Хикмет Четин кюрди, Исмаил Джем евреин, 60 депутати в Партията а Ердоган, Председателя на партията на М.К.АТАТЮРК_CHP Kемал Кълъчлароглу кюрд, депутати кюрди 30 ит.н А в нашата България???

    ОтговорИзтриване
  20. а, бе радев, кой те избра предложи за президент бе човече, тя рибата в морето ти си сложил тигана да се пече, за какво служебно провителство тантониш от януари насам, без да има оставки, нямаш грам хабер от политика бре човек махай се оттегли се, стига размирици и дестабилизация!

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен31/7/20 14:25

    12.24 Гордеем се с нашата родина България, за нас бонус е светска Турция, държавата на МУСТАФА КЕМАЛ АТАТЮРК!

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен31/7/20 14:32

    В РТурция има генерали кюрди, има генерал от запаса ПОМАК от Кърджалийско.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен31/7/20 17:06

    Какви турци, помаци, българи бълнуваш, ако си узрял за пост ще го заемеш, ако не се стремиш да се отдалечаваш от човекоподобното и съседската гора само ще я сънуваш

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен31/7/20 20:05

    до 08,48 Ти как разбра,че са турци и помаци след като са с български имена ,явно си им духал...

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен1/8/20 00:07

    то и Бай Тошо е бил тракторист.Но коя е фирмата на трактора?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.