Трима мъже и една жена са новите положителни на Ковид-19 в региона, съобщиха за 24rodopi.com от Здравната инспекция. Всички са в добро състояние, двама са хоспитализирани, другите са под домашно лечение.
Заразените мъже са на 71, 52 и 34 години, жената е 57-годишна. Те са от Кърджали, Момчилград и крумовградското село Чернооки.
Жената е била контактна на сина си, който е бил под домашно лечение, но вече освободен от карантина поради отрицателна проба.

Припомняме, че 240 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа у нас, като само 15 от тях са настанени в болница. PCR тестовете, направени през последното денонощие, са 4286. Това показва Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 17; Бургас - 4; Варна - 16; Велико Търново - 8; Враца - 3; Габрово - 2; Добрич - 5; Кърджали - 4; Кюстендил - 12; Ловеч - 1; Монтана - 1; Пазарджик - 7; Перник - 1; Плевен - 12; Пловдив - 21; Русе - 4; Силистра - 1; Сливен - 9; Смолян - 13; София област - 12; София град - 71; Стара Загора - 11; Търговище - 1; Хасково - 1; Шумен - 1; Ямбол - 2.
Потвърдените към момента случаи на COVID-19 у нас са 6342. 2917 от тях са активни. 3166 са излекуваните лица, от които 129 са регистрирани през изминалото денонощие.
В лечебни заведения за болнична помощ се намират 498 пациенти, при които е констатиран новият коронавирус. 29 от тях са настанени в интензивни структури.
Според Националната информационна система лицата-медицински служители с доказана коронавирусна инфекция у нас са 476. През последните 24 часа са регистрирани нови 11 случая, 3 от които са установени при лекари, 2 - при санитари и 6 - при друг медицински персонал.
Починалите лица, при които е бил потвърден COVID-19, са 259. Пет от случаите са от изминалото денонощие. Починали са жена на 71 г. със сърдечно заболяване, мъж на 75 г. със сърдечно заболяване и диабет, мъж на 51 г. със сърдечно заболяване, жена на 72 г. със сърдечно заболяване и жена на 77 г. с диабет и сърдечно заболяване.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/7/20 09:57

    Май мъжа от Момчилград е от кв."11"

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/7/20 10:01

    ново 20-Има болни но са с добро здраве

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/7/20 10:38

    КОВИДАРНИК НА СЕДМИЦАТА:

    Велико Търново след абитуриентските балове- масово коронясване за спомен от светлия миг (кви там маски, кво ми ти дистанцииране...) :

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/7/20 10:38

    Защо властите трябва да опитат всички грешни решения преди да постъпят разумно? Защо касата отказваше да се тестват постъпващите в болницата? Защо после искаха да тестват само тези със симптоми, при положение че за COVID-19 се знае, че може да се разпространява от предсимптоматични и асимптоматични пациенти? Колко струва тестването на всички постъпвали в болница в сравнение дори с един живот на медик? Дори да не умират медиците (което вече знаем че не е така),колко ще струват болничните им (в пари и нелекувани други болни)? Да не говорим, че един заразен в болница може да изпозарази десетки пациенти които вече имат "съпътстващи заболявания"!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/7/20 10:39

    Честито на печелившите.
    Цялата тази заигравка подсказва, че собствеността на много частни болници достига до собственика на Пеевски.
    Няма да е чудно, ако плъзнат и агенти за набиране набиране на доброволци за почивка в болница.
    Въпросът е: по каква схема Пеевски се оказа Борец N:1 в борбата срещу Коронавируса?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/7/20 10:46

    Май са дали на повече лаборатории да правят изследвания без да бъдат обучени и впоследстиве излиза ,че резултатите в различни лаборатории излизат с различни резултати.Хората преди години са казали ,че от всяко дърво сверка не става.Стига сте тормозели хората заради някой лев.Има болни но се лекуват вкъщи с въздух и вода,но без лекарства.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/7/20 11:15

    В Пневматика-Серта също има сличай на Ковид благодарение на безотговорен началник на име Боян(черния)!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/7/20 11:22

    Mangala gagoto ot benkovki sie kupil pak motor i obikali po celden

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/7/20 12:20

    Предложение:
    Нека всички да се самоизолираме за една седмица,всички да се заредят със хранителни стоки и да не се работи никъде.И после да се вдигне карантината.Ако има болни само те с бърза помощ да се лекуват в болници.Все ще изкарате една седмица вкъщи ,вместо до края на следващата зима в карантина.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/7/20 12:51

    този от Момчилград на колко години е бил и дали е от квартала? Някой знае ли ?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен9/7/20 15:14

    А БЕ ХОРА ОСЬЗНАЙТЕ СЕ; В ТИЯ МАНИПАЛАЦИОННИ, ВСЬЩТНОСТ НЕ Е ЛАБАРАТОРИЯ НА МЯСТО ДА СЕ ПРАВЯТ ИСЛЕДВАНИЯ СТАВАТ ГОЛЕМИ ДАЛАВЕРИИ ПРАВЯТ ГРЕШНИ РЕЗУЛТАТИ; НЕ ВЯРВАЙТЕ; ЧИСТА РАБОТА ХОДЕТЕ В ЛАБАРАТОРИЯ КЬДЕТО НА МЯСТО СЕ ВЗЕМАТ КРЬВ, ПОНЕЖЕ ЛЬЖАТ МНОГО, ГЛЕДАТ САМО ПАРИТЕ ДА ТИ ВЗЕМАТ ДРУГО НИЩО!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.