Основателят на Microsoft и един от най-заможните хора в света - Бил Гейтс, призовава правителството да се справи с изменението на климата със същото „чувство за неотложност“, както с коронавирусната криза. Ако не бъдат взети подходящи мерки, пише той в публикация в блога тази седмица, тогава въздействието може да бъде много по-пагубно.
Гейтс поставя смъртността от коронавирус на около 14 смъртни случая на 100 000. В края на века, ако темпът на нарастване на емисиите запази текущия си курс, той каза, че можем да се сблъскаме с допълнителни 73 смъртни случая на 100 000 души поради повишаващите се глобални температури.
„Колкото и да е ужасна тази пандемия, изменението на климата може да бъде по-лошо“, пише Гейтс. „Ако искате да разберете каква вреда ще нанесе климатичните промени, погледнете COVID-19 и екстраполирайте болката в много по-дълъг период от време. Загубата на живот и икономическата мизерия, причинена от тази пандемия, са последствия, които ще се случват и в бъдеще, ако не премахнем въглеродните емисии в света."
Гейтс прогнозира, че в рамките на 20 години икономическите щети от изменението на климата ще бъдат толкова лоши, колкото да имат еквивалент на пандемия от COVID-19 на всяко десетилетие.
„Ключовият момент не е, че изменението на климата ще бъде катастрофално“, каза той. „Ключовият момент е, че ако научим уроците на COVID-19, можем да подходим към промените в климата по-информирани за последствията от бездействието и по-подготвени да спасим животи и да предотвратим възможно най-лошия изход. Настоящата глобална криза може да информира нашия отговор за следващата.“

Богатството на изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг вече е над 100 млрд. долара. Това сочат данни от рейтинга на милиардерите на "Блумбърг", пише infostock.bg. Зукърбърг вече е третият човек в класацията със състояние от над 100 млрд. долара. Преди него в списъка са ръководителят на онлайн гиганта Amazon Джеф Безос със 190 млрд. долара и основателят на Microsoft Бил Гейтс със 120 млрд. долара.
Основателите на най-големите технологични компании в САЩ се радват на умопомрачително натрупване на богатство през тази година, тъй като пандемията с коронавирус задържа повече хора онлайн, въпреки че американската икономика се свива с най-бързите си темпове.
Марк Зукърбърг е спечелил около 22 милиарда долара през 2020 година, докато Джеф Безос - над 75 милиарда долара.
Петте най-големи американски технологични компании - Apple, Amazon.com, Alphabet, Facebook и Microsoft - в момента имат пазарни оценки, еквивалентни на около 30% от брутния вътрешен продукт на САЩ, което е почти двойно повече от оценките им в края на 2018 г.
Зукърбърг, който основава социалната мрежа през 2004 г. докато учи в Университета в Харвард, заяви, че планира да раздаде 99% от акциите си във Facebook в рамките на целия си живот.

Oфepтитe зa paбoтa в Бългapия ca cпaднaли c цeли 40% пpeз мeceц юли cпpямo гoдинa пo-paнo. Toвa пoĸaзвaт дaнни oт мeceчния aнaлиз нa ЈоbТіgеr, ĸoитo изcлeдвa динaмиĸaтa нa нoвитe oбяви зa paбoтa във вoдeщитe oнлaйн пopтaли y нac, пише money bg.

Haмaлeниeтo нa пpeдлoжeниятa зa нoви paбoтни мecтa пpeз юли cпpямo юни e oт 9%. Aĸo дaннитe ce cpaвнят c тeзи пpeди пaндeмиятa нa нoвия ĸopoнaвиpyc в cтpaнaтa, ce peгиcтpиpa cпaд oт 20% в пyблиĸyвaнeтo нa нoви oбяви зa paбoтa oнлaйн.
Paзбивĸa пo oблacтни гpaдoвe y нac пoĸaзвa, чe Coфия ocтaвa нaчeлo нa ĸлacaциятa c нaй-гoлям дял нoви пpeдлoжeния зa paбoтa. B cтoлицaтa ce нaблюдaвaт 43% oт вcичĸи oфepти в cтpaнaтa.
Ha втopo мяcтo пo oблacтни гpaдoвe ce нapeждa Bapнa c 9,4% oт вcичĸи пpeдлoжeния, Πлoвдив c 8,9%, Бypгac c 3,4%, Pyce c 3,1% и Cтapa Зaгopa c 2,3% oт вcичĸи oбяви. Избpoeнитe гpaдoвe пpeдcтaвлявaт 70% oт вcичĸи пyблиĸyвaни нoви cвoбoдни paбoтни пoзиции зa мeceц юли.

Снимка: iStock
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/8/20 08:53

    fake news.
    dotogava bulgarite ste sa umreli ot preiajdane, alkohol i casino royal platini um...:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/8/20 09:06

    Тези с по 100 млрд.могат да носят пасти на Родшилд -Господарят на света, който притежава 500 трильона долара, и който е виновен за всички злини на тази планета. ..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/8/20 22:06

      Много точен коментар. Браво

      Изтриване
  3. Анонимен9/8/20 11:39

    Сталин и Хитлер липсват, затова мижитурки като този съществуват и манипулират света.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/8/20 12:39

    Светът трябва да се пази от този човек.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/8/20 16:13

    Най големият и опасният вирус е Бил Гейтс !!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/8/20 18:17

    Novite gospodari na planetata.Saprugata mu ,spored svetovnite medii,ima prinos za promjanata.Virusat e kato Hidra ,na kojato ako otsecesh ednata glava,na neyno mjasto ponikvat tri .I neka samoto Providenie da e s nas.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.