Областният управител Никола Чанев и председателят на парламента Цвета Караянчева, в качеството си на народен представител от област Кърджали, инспектираха строителството на пътя Кърджали-Мост-Манастир, което  стартира в началото на месец март. Над 17 млн лева ще бъдат вложени в рехабилитацията на 26-километровото трасе – от кръстовището на автогарата до границата с ОПУ-Хасково. Парите са от Оперативна програма „Региони в растеж“. Проектът включва цялостно преасфалтиране на пътя и отводняването, ремонт на шест мостови съоръжения и поставяне на нови бордюри, мантинели, пътни знаци и маркировка. В момента паралелно се работи на три участъка. Извършват се реконструкции, облицоване на окопи и изграждане на водостоци. Предстои полагане на два асфалтови пласта с висока товароносимост, тъй като пътят ще поеме тежкия трафик. Изпълнението на обекта ще подобри значително транспортно-експлоатационните качества на пътя, който не е основно ремонтиран повече от 30 години, обясниха директорът на ОПУ Иван Гавазов и техническият ръководител Веселин Вътев.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

26 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/8/20 08:00

    Браво за пътя. Още по-браво за отпуснатите милиони. А най-много браво, че след години на провеждане на обществената поръчка и обжалвания заради келепира, най-сетне нещо се прави.
    Но с това темпо на работа и слаба организация тези 17 милиона ще бъдат усвоени някъде към 2027 година. Пътят е изровен, на места има филц, на други места е вълнисто като море, а не се работи. Техника и работници няма. 5-6 работника, 2 багера и 4 лопати. Предупредителни знаци също няма.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/8/20 08:23

    Стига само сте се снимали, от колко време си стои този път без да се прави абсолютно нищо. Мислете за тия хора от толкова много населени места, дет им се налага да пътуват всеки божи ден. Снимките не вършат работа.Просто е късмет, че досега няма ПТП на този път. Все едно караме през гората. Двата моста по пътя не са обезопасени от два месеца.Ако продължавате по този начин, имайте предвид, че скоро време ще затворим пътя с жива верига.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/8/20 08:28

    Оставете Пътя,отидете пред паспортна служба в града,вижте какво става,хората от четири сутринта идват за номер,решете този проблем,срам и позор,тази сутрин седемдесет годишен е припаднал пред паспортна служба.

    ОтговорИзтриване
  4. А кой кара джипката11/8/20 08:45

    И какво са инспектирали, като го гледам техника на снимката е същия този дето правеха колелото на пазара което вече една година не е завършено, не е поставен последния пласт асфалт, не са очертани пешеходни пътеки, не е озеленено обрасло е с тръни,шахтите са високи и ред други дефекти,имаше участък който пропадна след дъжд Навярно и с този път ще е същото след като виждаме как строят до сега

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/8/20 10:07

      Колелото на пазара е отговорност на кмета, а не на областния управител.

      Изтриване
  5. Анонимен11/8/20 09:11

    В Бг пътищата се правели с ниско качество,защото ке давали предварително проценти.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/8/20 09:34

    Браво. Този път беше ужасен. Най-сетне ще го асфалтират като хората. стига кръпки.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/8/20 09:48

    Пътят през мост е Калинка I-ШишиI-Калинка II-ШишиII-Калинка III-Шиши III и така ще бъде до оставката ви.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/8/20 10:00

    Оставка

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/8/20 10:04

    Браво, чакаме добро изпълнение на пътя. Вие можете!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен11/8/20 10:21

    С такова темпо на работа - очаквайте да започне ремонт на ремонта.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен11/8/20 10:51

    Пътя Кърджали-Мост-Манастир се строи от две фирми "Пътстройинженеринг" АД и „ГБС-ИНФРАСТРУКТУРНО СТРОИТЕЛСТВО“ АД. Стойността на проекта е над 17 милиона лева.
    До тук добре, пътища се скапват и се налага да бъдат рехабилитирани.
    Но за друго искам да обърна внимание в тази публикация. За братската делба на баницата от ГЕРБ и ДПС.
    "Пътстройинженеринг" АД е на Румен Гайтански - Вълка.
    И децата в България знаят за споделената любов на Доган и Вълка. Само кърджалийското им Шудри пребиваващ на кметския стол ги подхрани с договори за около 50 милиона лева.
    Симеон Пешов е собственик на „ГБС-ИНФРАСТРУКТУРНО СТРОИТЕЛСТВО“ АД. Тя е предпочитаната фирма от Бойко, за всичко що се строи в България. Ето ви само едно заглавие;
    "Фирма – спрягана като основен източник на офшорните авоари на Бойко Борисов , която строи пътища и магистрали без обществени поръчки по ЗОП от АПИ"
    На този фон, аргументите, че ГЕРБ не управлява заедно с ДПС, са меко казано смехотворни.
    С поздрави; Р.Рашит

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен11/8/20 11:28

    a garanciya shte ima li? dogodina da ne iska pak remont

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен11/8/20 11:31

    Цялото гербаджийски трол в атакаааа.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен11/8/20 14:19

    До 08:23
    А до сега 30 години правеше ли се нещо? Малко търпение трябва, не само да обвиняваме.След това като го направят, всеки ще шофира с удоволствие и никой няма да си каже: ''аз май попрекалих с упреците, браво на строителите за този път''

    ОтговорИзтриване
  15. 2025 ще бъде готов със това темпо

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен11/8/20 15:27

    А Ардино- Кърджали кога ще се довърши че от 2017 се рааботи по него. Две години 30 км. ????

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен11/8/20 16:23

    Браво! Кърджалийската де пут ат ка се появи! За добро дело! Хората ще са доволни!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен11/8/20 16:34

    Стига сте се снимали Г-н Чанев,ние живеещите в този регион ни писна вече.Идва зимата,какво ще правим.Всичко става много бавно.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен11/8/20 16:50

    fake news. kat, kat, kat...:-))))

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен11/8/20 19:49

    а циганската махала до главатарци по точно от кръговото от пазара.... моля някой да вземе мерки че ми писна с тоз път... то собственици на ресторанти хотели спите ли. я се разберете да направим стачки....

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен11/8/20 21:04

    Отсечката от Маслиново към Хасково е от години готова, в експлоатация и не е мръднала, тук от снимките личи,че ще има ремонт на ремонта.

    ОтговорИзтриване
  22. Аз такова чудо не съм виждал до сега техника ли не занм кой копали на всякъде братче направи отсечка по отсечка бе човек вярно няма много работници ама да почвате от всякъде това не e работа

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен12/8/20 00:46

    На тази снимка виждам на преден план 4 достойни Българи и една достойна Българка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/8/20 10:00

      Недостойно най-бедните сме, заради достойните ти калинки.

      Изтриване
  24. Анонимен12/8/20 12:03

    В една държава прокопаха два тунела по 57 км. през Алпите и пуснаха влаковете да се движат с 200 км/час. Но там никой политик не си правеше снимки. Само когато прокопаха тунелите имаше тържества от три държави. Ама те са от друга планета. При тях не ходиха да се снимат управляващите. Просто хората знаеха как и си свършиха работата на 100 %. Ама там хората милеят за държавата си.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.