467 жители на региона са постъпили на работа през месец юли, съобщиха от Бюрото по труда в Кърджали. От тях на първичен пазар са устроени общо 418 лица, по мерки 4, по програми 30 и по схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 15 лица.
113 от общо постъпилите на работа са с работническа специалност, 102 са от групата на специалистите и 252 са безработни лица без квалификация.
По степен на образование с висше образование са 64 лица, със средно 230 и с основно и по-ниско 173 лица.
През юли в бюрата по труда от област Кърджали са заявени общо 512 свободни работни места. Равнището на безработица през изминалия месец е 10,4% при 7,9% за страната. Равнището на безработица остава непроменено спрямо предходния месец, а спрямо м. юли 2019 г. е по-високо с 1,7% /8,7%/.
Към 31 юли броят на регистрираните безработни лица в бюрата по труда в област Кърджали е 6 332, като спрямо предходния месец е отчетено намаление от 10 души, а в сравнение с м. юли 2019 г. регистрираните безработни са с 1 053 повече.
С най-ниско равнище на безработица са общините Кърджали – 7,0% и Момчилград – 9,0%, а с най-високо – общините Джебел – 19,6% и Ардино – 17,6%.
Област Кърджали се нарежда на 14-та позиция по показателя равнище на безработица сред 28-те области в страната.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.