Малко над 60 % от българите подкрепят протестите от последните седмици. Това показват данните от национално представително проучване на "Алфа рисърч" по поръчка на "Дневник".

Mайките от "Системата ни убива" обсадиха къщата на Борисов с призиви за оставката му в 24-тия ден на протестите.


Кръстовището пред СУ "Климент Охридски" осъмна блокирано от протестиращи след като цяла нощ на него полицията държа блокиран бус, превозващ майки на деца с увреждания от движението "Системата ни убива". Това доведе до опъване на палатки и пред Софийския университет и блокиране на трето кръстовище на столицата, съобщава „Сега“.

Дотук се стигна, след като полицаите обградиха буса точно пред главния вход на СУ и не го допуснаха да се присъедини към протестиращите, които са блокирали Орлов мост. От "Системата ни убива" твърдят, че преди това е имало договорка с полицаите бусът да мине към кръстовището, но полицаите са го обградили. Кордон направиха и протестиращите.
Стигна се до взаимно блокиране - бус за бус, след като протестиращи не допуснаха едно от превозните средства на полицаите да тръгне. Дори подложиха камък под една от гумите му. Това доведе до леко спречкване със служителите на реда, което обаче не прерасна в нещо по-сериозно.
Протестиращи и полицаи взаимно се опитваха снощи да се изтласкат от пространството около микробуса.
Малко по-късно - около 23:45 ч., след като полицаите не пуснаха автобуса при пореден опит, протестиращите започнаха да опъват палатки и на кръстовището пред университета. Те се заканиха да нощуват там и това да стане третото блокирано кръстовище в столицата.
След дълги препирни между двете страни, точно в 1:00 полицаите от "Антиконфикт" се отдръпнаха от буса и изглеждаше, че возилото най-сетне ще тръгне. Но в този момент полицай в редова униформа на СДВР застана пред него.
Патовата ситуация си остана такава часове след полунощ - майките на деца с увреждания седяха в буса без да излизат, полицаите го охраняваха от всички страни, протестиращите не напускаха мястото, а палатките все така си бяха на кръстовището.

Маршрутите на градските автобуси в София са променени заради протестите и блокираните булеварди, пише Новини Бг.

Променени са маршрутите на автобусите и тролейбусите заради затворени кръстовища на "Орлов мост", бул. „Васил Левски“ и бул. „Цар Освободител“ от протестиращи, съобщават от Столична община.

Това са автобусни линии 9,72,75,76,84,184,204,304 и 604 и тролейбусите с номера 1, 2 4,5,8 и 11.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/8/20 19:14

    Boiko puskai veche policiata za masovi aresti da gi izchisti 5-6 formacii blokirat ciala Sofia i Bulgaria izbori ta izbori i posle kavo bre shushliaci 0,5-1,2,3% za tova li go pravite jalki alchni suzdania

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/8/20 21:55

      Yasladjiya Bulgaria zagiva zaradi takiva kato vas ,okradohte darjavata okradohte naroda ,BG nay bednata darjava v Evropa,vsichki stari partii kato BSP,GERB,DPS,ATAKA,OP da budat zatvoreni i da se sazdade nova partiya na naroda zatova podkrepqm s dve race mladite i umni protestirashti v Sofiya i v stranata

      Изтриване
  2. Анонимен2/8/20 22:03

    после такива сополанковци като тебе вън от България. комплексари и гьотверени

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/8/20 23:17

    „Тоз, който падне в бой за Божков и Радев, той не умира!“ - Корнелия Нинова

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/8/20 08:28

    СОТАВКА! ТИКВИ!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.