Второ поколение гурбетчии са водещите клиенти на строителния бранш в Кърджали. Млад човек, между 27 и 30 години, който плаща в кеш, след като е работил в Западна Европа. Това е профилът на купувача на ново жилище край Арда, споделят от бранша.
„Цената не се гледа, търси се удобство на мястото, голяма квадратура, не се ползват кредити при закупуване на жилището. Това са най-вече млади хора, завърнали се от чужбина. Имаме клиенти и над средната възраст, но също с години зад граница. Тяхната инвестиция в апартамент е подарък отново за децата“, коментират строителни предприемачи.
Размахът на строителството в пандемичната година е същото като миналата, когато никой и не подозираше за коронавирус. Голяма част от обектите обаче са с разрешителни и са започнати още през 2019-година.
Към момента търсенето е голямо. Сделките обаче са малко. Прогнозите-както се случи м.г., питане през август, бум на продажби през септември.
Компаниите не очакват свиване на пазара, заради епидемията. Най-вече заради профила на купувачите.
„Млади хора, които са спестили средства зад граница и решават да ги вложат. По-голямата част инвестират в първо собствено жилище. Но има и такива, които купуват второ и трето“, посочват от бранша.
Съдбата на „Възрожденци“ при само 80 на сто запълнен капацитет и къде ще е най-спокойно, четете в продължението на темата на 24rodopi.com!

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/8/20 13:08

    Всичко е за децата, ама децата няма да се върнат в България.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/8/20 13:21

    Бум на полузаконни строежи без никакво отстояние с позволението на гл архитект да чете Азис внимателно защото ще има протести вече ! Публикувай !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/8/20 13:30

    Луди хора!Ще дойде време и ще се чудят какво да ги правят тези жилища,както стана с триетажните къщи на село.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/8/20 15:45

    В Белгия за 200 000 евро нищо не може да се купи. За тези пари си купих 2 апартамента в Кърджали. Догодина ще купя още един. Това е много изгодна инвестиция.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/8/20 19:05

      След 10 години ще ги продадеш на безценица.

      Изтриване
    2. Анонимен1/8/20 19:27

      A koy shte jivee v tqh

      Изтриване
    3. Анонимен1/8/20 19:27

      Грешиш.
      Няма да може да ги продаде и на безценица.

      Изтриване
    4. Анонимен1/8/20 19:33

      Тогава си стой в Белгия.

      Изтриване
    5. Браво, браво още два три вземи!

      Изтриване
    6. Анонимен2/8/20 01:44

      😄😄 Ммм да, за 200 хиляди мога да купя 3 жилища в Английско градче,от която всяко жилище ще ми генерира приход от £500-600 на месец, грубо около £1500-2000 за трите. В КЪРДЖАЛИ ЗА 200000 ЕВРО инвестиция около 300-400Евро приходи на месец,доста добра инвестиция 👍👍

      Изтриване
    7. Анонимен2/8/20 10:53

      Belgi9 e edna ot mizernite strani v ES.
      Za 200 000 az pık si kupih dvuetajna kıshta v Germani9.
      Edini9t etaj e pod naem i naemıt plashta kredita po kıshtata.Na drugi9 etaj jive9.
      Ha kaji sega,ti li si uyanıka,deto si kupil 2 apartamenta,koito ti sto9t prazni ili si gi dal pod naem za po 300 lv.ili az?
      😉😉😉

      Изтриване
    8. Приятелче, харчи си парите, пии си бирата и се кефи, за какво са ви имоти

      Изтриване
  5. Анонимен1/8/20 16:13

    Да....балона продължава да се надува в полза на кьораво, куцо и сакато . Такива са повечето строители на новите жилищни сгради. А един балон рано или късно се пука!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/8/20 20:15

    Защо се разрешава презастрояване на "Възрожденци"? Става нетърпимо! Да се застрояват нови територии около града... Както и
    близкия Момчилград/Местанлъ

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/8/20 20:45

    Само мераклиите са повече от глупаците.... Големия цирк ще почне като второто поколение с евро остане без евро и спръст в ... , щото са платили авансово кеш апартамента, а той уж се строи, само дето парите за него вече ги няма....

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/8/20 21:08

    Най-късно догодина балона ще се спука и ще гледам сеира на псевдо строителите.
    Само платени техни реклами гледам.
    Хората и без това не купуват, всеки гледа да оцелее.
    Няма балами !!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/8/20 16:06

    Те и строителните фирми ги строят с едно качество,знаейки че никой няма да живее до изтичане на гаранционния срок.Като костюм и обувки за умрял.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/8/20 22:02

    Ami kupuvayte utre ako vi hvane COVID 19 i umrete apartamentite shte ostanat,ve4e nishto ne e kakto predi

    ОтговорИзтриване
  11. Каква е тая злоба,бе безумци?Нека да купуват хората,защо да не купуват?Това в повечето случаи са български турци.Те имат малко по-различни семейни практики от българите.Подсигуряват се хората.Какво тука има за неразбиране?Или и по тази тема платените ченгеджийски мекерета трябва да всяват смут,за да си подсигурят надника,на работа са все пак.

    ОтговорИзтриване
  12. Защо трябва някаква или някакви персони да ми удобряват коментара?Хайде стига с тази цензура!

    ОтговорИзтриване
  13. Хайде бе, а дали не са пък онези, които са около копанята на СоПоля-Хидролог и обръчи те от фирми:)))?!?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.