Кметът на община Черноочене Айдън Осман инспектира приключилите дейности по благоустрояване и асфалтиране на улиците, които имат непосредствена връзка с републиканската пътна мрежа в общо 7 населени места в района.
В Пряпорец, Среднево, Драганово, Петелово, Габрово, Комунига и Паничково са положени асфалт, почистени са водостоците и канавките край тези отсечки.
Заданията са част от големия проект за рехабилитация на вътрешна улична мрежа, тротоари и принадлежностите към тях в населените места в община Черноочене по спечелен проект по Програмата за развитие на селските райони.
Продължават усилено строително-монтажните работи по новия т. нар. „Квартал 4“ в Черноочене. В района са построени над 50 нови къщи, като значителна част са върху общински парцели. Вече е изградена електропреносната, ВиК и канализационна мрежа. Строително-монтажните дейности предвиждат асфалтиране и благоустрояване на улиците. Там ще се оформят още паркови пространства и ще се монтира парково осветление.
Реализацията на проекта е финализиране на дългогодишен труд за създаване и цялостно благоустрояване на квартала, заяви кметът на общината Айдън Осман.
През следващата седмица ще се даде и старт на строителството на Общинска автогара - Черноочене, съобщи Айдън Осман. По думите му реализацията на проекта ще създаде съвременни условия и удобства на пътуващите по общинската, републиканската и международната транспортна мрежа.
Новата автогара ще е със съвременна архитектура, очаква се с откриването й  да се намали и натовареността на централната улица на Черноочене.
По друг спечелен проект на Общината продължават и строително-монтажните работи за реконструкция на училището, включващо модернизация и внедряване на енергийна ефективност на сградния фонд и благоустрояване на дворни площи. Предвижда се смяна на горивната инсталация за парното отопление с високо енергоефективен на газ метан, саниране на сградата, подмяна на покривната конструкция. Благоустрояването на двора на училището предвижда оформяне на ново пространство за отдих и засаждане на дървета. Захабените настилки и плочници ще се подменят с нови и ще се монтират паркови пейки и кошове за отпадъци.
Исмет ИСМАИЛ, Черноочене
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/8/20 17:14

    Строителен бум, а хора джан-джун. Празни гурбетчийски къщи, които такива и ще си останат. Радвайте се на тухли и керемиди

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/8/20 18:05

    Ново огнище община черноочене 3 за днес

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/8/20 18:05

    Толкова им е акъла на хората от селата,не разбраха че след някоя година ще се махнат от картата

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/8/20 19:58

    Вземете мерки по магистралата в Черноочене страх ни е да се престрояваме за влизане на населеното място колите ги карат с 150км в час

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/8/20 20:17

    Направете подлез от Квартала към центъра! Да минават колите отдолу и да няма проблеми на сегашното кръстовище!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/8/20 22:29

    Хасанага ние кога ще имаме асфалт с.Резбарци ?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/8/20 00:04

    А в Кърджали една година вече не могат да завършат колелото на пазара, високи шахти и дупки Стига вече сте крадяли , не си ли напълнихте гушките ,помислете малко и за бедния народ После пак да не идвате да се молите за прошка

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/8/20 11:59

    Чак пък "Бевърли Хилс".. по-скоро "Йени Авджълар"...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/8/20 11:57

    Къде е асвалта в с.Среднево , какво се фукате ? На ваште дупелизачи им асвалтирахте пред къщите,да излизат и влизат спокойно.Прост народ , кмет крадец , заместник лъжец събрали сте се банда лютеница ...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.