Година „лишаване от свобода“ получи шофьорката, която блъсна тийнейджърка на пешеходна пътека в Кърджали. Окръжният съд потвърди присъдата на районните магистрати спрямо 51-годишната водачка, като решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Припомняме, че инцидентът стана на 18 октомври 2018 година на булевард „Христо Ботев“ във „Възрожденци“. Жената била зад волана на лек автомобил „Опел“. На пешеходната пътека тя блъска 18-годишно тогава момиче. При произшествието бяха счупени три зъба на пострадалата.
Магистратите наложиха наказание от година затвор, но условно. То бе отложено с 3-годишен изпитателен срок. Книжката на водачката пък бе отнета за период от 12 месеца.
Решението бе обжалвано от страна на обвиняемата, като защитата посочи, че то е неправилно и незаконосъобразно. Адвокатите поискаха да отпадне квалифициращият признак „на пешеходна пътека”, а шофьорката да бъде призната за невиновна.
Окръжният съд обаче потвърди осъдителната присъда.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/8/20 09:01

    да бъде призната за невиновна и къде е този затвор условен че не разбрах

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/8/20 09:13

    Условно присъда - забрави за всичко, все едно нищо не е станало

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/8/20 16:05

    Значи,може да се газят адвокати,които не пресичат улицата на пешеходна пътека,защото наказанието ще е в кавички.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/8/20 16:11

    Ако се оака по време на изпитателния срок, условната присъда ведно с новата става ефективна.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/8/20 17:17

    хаххаах за лютви местан няма присъда а за нея има.....невили е срам бе прокурори съдии.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/8/20 19:11

    Какво безобразие. В последно време много пешеходци пресичайки улиците на пешеходни пътеки започнаха да получават травми от автомобили. Преди на кръстовището в кв."Веселчани" младо момче загуби живота си. Миналата седмица възрастен човек пак на кръстовището в кв."Веселчани" беше блъснат на пешеходна пътека. И колко още много случаи не само в Кърджали но и в страната бяха пострадали или загинали. Явно трябва в ЗДвП както и в НК да се въведат по строги наказания. Водачите на МПС станаха безотговорни на пътя при управление.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.