Ако бяхме оставили протестите да ограничават правата за свободно придвижване на гражданите, нещата можеше да отидат до малка градска гражданска война. Това каза лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов в сутрешния блок на Нова телевизия.
Припомняме, че в 4.30 часа тази сутрин части на полицията и жандармерията атакуваха палатковите лагери в столицата, Варна, Пловдив и други места в страната. Блокади вече няма. Това се случва ден след като коалиционните партньори ГЕРБ и „Обединени патриоти“ решиха правителството да не подава оставка. Симеонов каза, че и решението за премахването на блокадите е взето по време на Консултативния съвет на коалицията.
„Въпросът с премахването на палатковите лагери беше подробно обсъден, тъй като протестите много сериозно нарушават закона и то вече 30 дни и ограничават правата за свободно придвижване на гражданите в редица градове в България. Няма как изпълнителната власт и коалиционното управление да гледа безучастно това нарушение. Имаше и някои доста притеснителни сигнали. Вече имаме връчена подписка, което означава, че се организира граждански контрапротест или някакви други действия, което е притеснително. От друга страна вече имаше случаи на опити за саморазправа по въпросните блокади.
Не мога да кажа кой го предложи, но всички колеги го обсъждахме може би около час и стигнахме до извода, че полицията трябва да си свърши работата“, посочи Симеонов.
„Ако бяхме оставили така нещата и това недоволство на хората, чието движение е ограничено в София и другите градове, беше започнало по-организирано, нещата можеше да отидат до малка градска гражданска война. Няма как да оставим това без последици тези процеси да се развиват от само себе си. Не може да има еднопосочни права само за една част от гражданите, те да блокират свободите на другите и да бъдат охранявани от полицията, а останалите да бъдат лишени от своите права. Тук е работата на политиците да възстановят законния баланс – закона“, каза лидерът на една от управляващите формации.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

27 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/8/20 09:09

    Човекът, който е най-смел срещу бабички, човекът, който има под един процент доверие в обществото, щял да защитава обществото?! Наглосттттттттт!

    ОтговорИзтриване
  2. Псевдопатриот7/8/20 09:09

    ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА на мутренско-фашистката диктатура от крадливите,корумпираните КАЛИНКИИИИИ-СУДЖУЦИИИИИ-ПСЕВДОПАТРИОТИТЕ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/8/20 09:09

    Много правилно г-н Симеонов! Който си няма работа да ходи да протестира по пешеходните зони а не да съсипва деня на толкова много хора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/8/20 09:56

      Бягай бе...

      Изтриване
    2. Анонимен7/8/20 10:33

      Герберастче мило, а че Боко ти влиза с 200 и ти ограбват бъдещето на децата не ти пречи а?

      Изтриване
    3. Анонимен7/8/20 11:59

      Когато В. Симеонов блокираше магистрала Марица и биеше бабички тогава било законно и той не е бил терорист. Сега блокиралите кръстовищата са терористи. Голяма наглост

      Изтриване
  4. Анонимен7/8/20 09:28

    Браво, Валерка ,бравоо !!! Отивай сега малко на Слънчака да мачкаш, мн. шум вдигат !!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/8/20 10:05

    Наглецо това трябваше да го направити понеделник сутринта в предстоящия уикенд народа ще ти го тури ПЛЪТНО

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/8/20 10:10

    Валерката е най харесван от симпатизантите на ДПС ,въпреки че блокираше пътя за Турция и биеше бабичките, структорите на ДПС не предприеха нищо ,дори си го харесват като председателства народното събрание

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/8/20 10:16

    Много ама много си прозд и нагъл Валерио ли си Влахахо ли си или Хахо. Идва и твоя ред Мухлю!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/8/20 10:28

    Ако, ако. Да, Валерка, всички сте ако`та в правителството, включително и депесе!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/8/20 10:40

    Изключително гнусен тип! Прав му път към политическата канализация...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен7/8/20 11:07

    Един ц.ганин управлява в момента и се подигвара с всички. А секретарката му тъпа като г.з. Вчера казах, че е ще остане в правителство без Бойко Борисов. Че Борисов защо не изрита цялото семейство от хранилката.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/8/20 11:12

    Валери Симеонов, мрази турците, а те го подкрепят, ДПС и Патриотите са комбина

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен7/8/20 12:18

    Браво на Валери Симеонов на Валери Симеонов Заслужава си място в парламента да бъде коалиционен партньор на най-голямата политическа сила в България ГЕРБ

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен7/8/20 13:25

    Nay gadnoto vestsvo v covecestvoto si ti bokluk

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен7/8/20 15:01

    АРОГАНТНИЯ КОПОЙ НА ХУНТАТА-много точно е казал депутата А.Симов

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен7/8/20 15:03

    В момента България се управлява от в.симеонов,ББ му дал всякакви правомощия и го слуша.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен7/8/20 15:05

    Интересно ДПС не обелва и дума за този тюркомразец,койте е заявявал че е най големия душманин на турците.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен7/8/20 15:57

    Никой не мрази отрудените турци, някои мразят деоутати от дпс. Работливи старци останаха в този и край и тия дето си нямат държава.. Българи, цигани и мохамедани. Турци в германия, българи в лондон, повечето. А симонката, баща му се казва БАЛЕВ и при мразения Тодор Живков работеше, цк на бкп. Мразите Тодора, а обичате жилищата му, навирате се в една стая да тровите живота и малко останал на някои. Оълно е с жилища в града. Ама искаме тук. Ориготви 100 хил. И даваме. А на запад за 4 г на квартира един човек е дал, сам в стая 100 хил. Работят за чужди икономики, вместо нищо тук и навсякъде за 30 години и сега реват за тж.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен7/8/20 15:59

    Сорос, доганчо да приготви сто хиляди и отстъпвам жилище на тодор Живков. За двамата тези пари са джобни. Ако има сделка дай стрелка. Отиваме къде видят очи, но не и тук.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен7/8/20 16:00

    Геноцид спрямо някои българи. И турците не искат и кво става, мохамедан и ромките.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен7/8/20 16:55

    Караибрахим!!!

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен на баба ти парашутите гащи точно ти си най големия боклук щом сте толкова смели защо не действате в светлата част на денонощието

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен7/8/20 20:12

    боклук долен паразит ей такива ни управляват чакай да се оправи държавата бягайте по добре по европа отколкото роби в собствената си държава

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен8/8/20 14:54

    Едно време имаше една много хубава песен : "Панаири, панаири" сега има също една много хубава песен : Далавери, Далавери".

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен9/8/20 09:11

    kakva voina ve valeri...pianite hazartni sofianci iskat gratis plajna zona za chadari, shezlongi, havliiki, naduvaemi dusheci, palatki, shatri na jaltoto piasachno pave v blizost do piania i dementiral prezident s chetnika s chapka s edno pero ili do piania i drogiran narod s debeli tumbaci v muhliasalite ravadinovski offshorni casino royal izbi i pleseniasali maseta...:-))))

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.