Вчера по едно и също време стана ясно, че Бойко Борисов ще изнесе най-важната си реч пред 4 000 активисти на ГЕРБ, а председателят на ДПС Мустафа Карадайъ качи на стената си във Фейсбук стари думи на Ахмед Доган за Бойко Борисов.
Всички са в очакване.
„Искам да ви кажа нещо много откровено. Като политик, такива субекти, които искат да станат премиери на страната само за няколко години, съвестта не ми позволява, но като човек и философ допускам - що не го допуснем да видим какво ще стане. И мога да ви кажа какво ще стане. Така, че аз съм ги виждал много такива. За мен най-страшното нещо в нашия политически живот е мутризацията на политиката. Мутризацията, имам предвид – какъв бил, що бил, с непределено битие, изведнъж се качва на лодката на властта и почва да дава акъл на другите как се прави политика. Къде вървим?Такива типове имат претенции да бъдат премиери, за какво става въпрос?
Вижте им само езика, това е силов език, езикът на реваншизма. Кой кого победил. Кого си победил?“, казва на 8 юни 2009 година Ахмед Доган. Днес, Мустафа Карадайъ припомня това изявление на почетния председател на ДПС.
„Тези субекти се създадоха от медията“, посочва още Доган. „От наслаждаването на себе си започват проблемите“, „Новобранци, новоизлюпепи, които за две години искат да наваксат 20 години“ – това са част от другите Доганови констатации, припомнени днес от Карадайъ.

Взривен ли е мостът ГЕРБ-ДПС? ГЕРБ или само Борисов е проблемът на ДПС?

Какво ще последва днес - 5 август?


“ ... моята молба е към целия български народ, към медиите специално, за мен тези субекти се създадоха от медиите. Вие така, изживявайки се като субекти на историята, в правенето на историята, се състезавате с нас и създавате продукти по неясни проекти и после се чудите, абе как стана така. Ами става така, вие ги създадохте. Сега обяснете на българския народ за какво става въпрос”, казва още почетният председател във видеото, което Карадайъ преценил, че трябва да се „завърти“ във Фейсбук.

*

През юли писахме:
Какво се случва между ГЕРБ и ДПС? Този въпрос ни задават много читатели и приятели на 24rodopi.com.
Във вечерните часове на 15 юли от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че Бойко Борисов е разговарял с областните координатори и решил да освободи министрите Горанов, Младенов и Караниколов. Мотивът: опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски.
Руши ли се мостът между ДПС и ГЕРБ?
В първите минути след съобщението се опитвахме да анализираме сериозно, но когато нещо в държавата се знае само от 4-5 души, не си струва мъката. Отговаряхме шеговито: Ако Балдър Сузи (Сузи Бедрото) се врътне, демек нещо се случва. Ако няма промяна, мостът е „бетон“ и ще издържи.
За тези, които не знаят – в ДПС наричат Балдър Сузи човека, който ръководи националната телевизия, българоезичните в партията му казват Сузи Бедрото. Вътрешноведомствен прякор.
Днес ще добавим, че и Балдър Сузи се е врътнал леко, че и други телевизии, които по странен начин симпатизират на ДПС, по-различно отразяват вече протестите.
Нещо се случва.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/8/20 10:52

    Досега къде бяхте бе господа. Упралявайте 10 години заедно като наближи края оп опозиция. Много бяхме лъгани вече няма кой да вярва.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/8/20 10:52

    Досега къде бяхте бе господа. Упралявайте 10 години заедно като наближи края оп опозиция. Много бяхме лъгани вече няма кой да вярва.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/8/20 11:01

    Гложди ме един въпрос... Защо сега се тиражират тези умозаключения философски на доган по адрес на борисовата личност от едни позабравени времена? Защо не преди "случката" в Росенец? Защо не преди да се спрат милионите от студения резерв? Има и доста други защо, но.... Просто си питам и отговор не чакам!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/8/20 11:24

    Предизборен трик.Преди изборите за да се покажат пред избирателите си,че не са заедно.Има ли някой да се басира,че следващия кабинет ще е между ГЕРБ,ДПС и Има такъв народ

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/8/20 12:17

    Aбе кого заблуждавате сега видяхте дебелото и искате да се разграничите от сянката на ГЕРБ,ДПС и ГЕРБ сте в скрита коалиция ,именно ГЕРБ и ДПС не зачитахте над 120 хиляди гласа за ДОСТ и не го допуснахте в парламента

    ОтговорИзтриване
  6. зафер ертюрк5/8/20 12:36

    Хидроинжинера бърка Мафията с политиката, той, те и сие не са никакви политици, те са пипалата на октопода ДС мутирани като политици.
    Октопода от време на време показва едни или други пипала в ръководството на държавата.
    На родния Народ се подхвърлят разни спасители и мислители на-за България, обаче на тяхната, Спасяват и мислят за 70 то
    коляно поколенията си.
    Хидроинжинера се облегнал на Братушките-мечока, Бойко Чекмеджето на Евроанлатата-дракон, други на Ердогана, живеят та се пукат.
    Оголиха държавата от младото поколение, озглогаха държавното, натовариха едвам свързващите двата края с данаци, такси и плащания като ток и вода като магаре в чамура.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/8/20 13:07

    Ne e vzriven. V Gorsko Mestanli ot 10 godini nasam GREB i DPS kradat zaedno...Naprimer

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/8/20 14:02

    24родопи, адмирации. Добре и рано сте схванали, че Доган и Пеевски се уволнили Борисов.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/8/20 15:04

    Всеки, който иска да влезе в политиката прави цирк "Как и колко много мрази ДПС". Това е "ключът", който вкара много лица през годиниге в политиката. Този "ключ" никога не се "износва". В момента ДПС не са на власт и единствено можеше да спекелура с връзката на ДПС с властта и със стари дододи като имоти, защото не могат да намерят нещо нов. И ето, за пореден път това свърши работа. Властта, колкото и скандали да направи никой нямаше да излезе на протест ако не бяха вкарали името на ДПС в подобни мероприятия. Както стана през 2013 година българите протестират само, защото ДПС, турци и мюсюлмани са в скандалите! Ако единсвено ГЕРБ и БСП ги ограбваха никой нямаше да си мръдне пръста, както никой не протестираше за незаконното застрояваве през годините по морето. Но когато е на Доган, готови са да блокират цялата държава. Докато продължава да се маневрира с шизофренични подходи и двоен стандарт и продължава да се мрази само ДПС, турци и мюсюлмани няма да стигнем никъде и терците с право ще си гласуваме само за ДПС!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/8/20 18:40

      Az za DPS ne glasuvam

      Изтриване
    2. Анонимен6/8/20 08:15

      Не бъркай турци и мюсюлмани с престъпното ДПС!

      Изтриване
  10. Анонимен6/8/20 21:12

    Нещо за грабежа от ясладжиите покрай поръчания допълнително в закона за белите петна на земята на хората от планински и полупланински райони както е Кърджалийско .
    Това не е ли мафия.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.