Какво виждате на тази снимка? Около петнадесетина пенсионери. Чакат пред пощенски клон. От ранни зори. Чакат полагащото им се за десетилетия трудов стаж. Което е една жалка сума. Този път обаче чакат и 50 лева отгоре. По решение на Императорите на финансите. На разделящите баницата, за кого колко и т.н. нюанси от политиката. Няма празник, просто решение, милост от разполагащите с власт. По 50 лева в следващите три месеца.
Някои прави, други по тревата. Като някакъв добитък. Чакат от ранни зори за поредното подаяние. Порцията милост на едни хора, които демонстрират охолство, но им размахват периодично пръст колко дисциплинирани финансово трябвали да бъдат те. Как не можели да получават повече от тази, тази…, тази жалка огризка.
Какво виждате на тази снимка? Печал, трагедията на една опоскана от шепа хора страна.
Не ви ли гневи? Това са нашите родители…
24rodopi.com
Четете по-късно темата на 24rodopi.com:
Обречените баби и избягалите внучета
„Гласувай за нас! Ние ще те спасим!“



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/9/20 14:36

    Ако ги няма тези честни отрудени хора как ще има тарикати с милиони в зелено? Каква цивилизация какъв европейски съюз

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/9/20 15:57

    Много черногледо родопи 24 часа. Пенсиите в България са толкова малки поради много причини и най-вече поради това че навремето е бил изхарчен пенсионния фонд на страната.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/9/20 19:56

    За пенсионерите които толкова години изграждаха държавата и след това политици-разбойници, мутри и тем подобни я разграбиха им останаха едни жалки пенсии от които не стигат за данъци, лекарства или сносен живот. 50 лева за месец е равно на 1,61 лв. на ден. Не може да се купи 1 хляб и 1 кофичка кисело млеко. Щяха да направят минималната пенсия 300 лв. и точно тези политици които обещаваха сега човек не може да ги познае които са с наднормено тегло та костюмите които ги носят ги правят по поръчка. Иначе преди избори правят агитации- гласувайте за нас за да има "светло бъдеще" за Вас.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/9/20 10:50

    След като няма млади хора с какво да се напълни пенсионния фонд? Иначе много от вас работят без осигуровки и мислят, че лъжат държавата,но като дойде време за пенсия държавата им е виновна.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.