Когато говорим за върнатите гюленисти и публикацията в „Шпигел“, винаги трябва да се сещаме за Харманли и бежанския лагер там.
Вариантът Бойко Борисов да ръководи ДПС по подобие на Доган – ДПС, е неприложим. Той е възможен само в ДПС.
С удължаването на живота на правителството, но с Бойко Борисов начело, ГЕРБ губи малко по-малко, но без Борисов партията ще се сгромоляса за 24 часа.
Това бяха акцентите в интервюто на Илхан Андай от 24rodopi.com в предаването „Нещо повече“ по програма „Хоризонт“ на Българското национално радио.
„Когато говорим за Абдуллах Бююк и другите гюленисти, които България върна, движейки се по ръба на бръснача „международно право“, винаги трябва да се сещаме за Харманли по времето на бежанския лагер или за онези населени места, в които хората се бунтуваха срещу евентуално настаняване на сирийци.
Това беше цената. Още в онези горещи дни прогнозирахме, че ако Ердоган пусне поток към Европа, ще го направи през Гърция. Така и стана.
Относно това, че Бююк е имал тежки години в Турция, избягал е у нас и България е усложнила още повече живота му, то той може някой ден да ни осъди и да получи някакви пари, но тогава няма да присъства така обилно в българските медии, защото ситуацията у нас ще е коренно променена. И адвокатите на Бююк имат козове, но и МВР не звучи голословно, нека съдът се произнесе.
Задавам си и един друг въпрос, защо никой в България не реагира на оня забранителен списък, в който фигурираха около 160 български граждани, които не бяха допускани в Турция, повечето политици. И кметове и депутати изтърпяваха какво ли не на ГКПП Капъ куле и връщани обрано само защото не искат да подкрепят един политически проект, зад който стоеше партията на Ердоган“, коментира Андай.
Той отбеляза още: „Но за мен по-интересният момент днес е кой и защо успя да пробие в „Шпигел“ – журналистическа находка ли е, сценарий от София или послание от управляващите в Германия към правителството в България. И съм убеден, че делът на журналистиката е твърде скромен“.
По темата за ДПС журналистът каза: „ДПС винаги е във форма да постигне 300 000 гласа, които обаче в очертаващата се рекордна активност никак няма да й достигнат за тържественост в нощта на изборите и самочувствие в последващите пазарлъци за съставяне на коалиционен кабинет.
Бяхме свикнали ДПС да заема третото място и балансьорската роля, но този път по-вероятно е футболното изражение на ДПС - отборът на „Арда“, да заеме третото място в Първа лига, отколкото това място да бъде заето от партията ДПС.
Доган беше пресметнал, че успехът на ДПС се равнява на 430 000 гласа. Забележете какъв огромен дефицит е на хоризонта и той не може да се покрие в така нар. смесени региони, традиционни депесарски. Което пък означава, че ядрото „Пеевски“ в ДПС, което носи допълненията, ще трябва да постигне рекордни постижения на следващите парламентарни избори.
Но този път ДПС ще получи добър изселнически резултат, защото много позитивен човек е новият турски посланик и в смесените региони текат едни процеси, които за ДПС и управляващите в Анкара са като първите кокичета, предвестник на пролетта. Разбира се, темата е дълга можем друг път да говорим“.
Според Андай ДПС няма сметка от предсрочни избори, а шансовете за балансьорска роля след тях са само теоретични. „Всъщност, теоретичните шансове на ДПС за №3 са съизмерими с изненади в Шампионската лига“, каза той и поясни, че партията на Доган би се радвала на един провал на Слави Трифонов при подреждането на кандидатските листи, ако там се появят оцапани вече лица, скокливци от партия в партия и всякакви други типажи, които ще теглят Слави надолу след шеметния старт и прогнозируемите над 15 процента. Или пък някой да докаже, че партия „Има такъв народ“ е патерица на ДПС или пък дирижирана от Пеевски, да речем.
"И понеже няма как Слави да сбърка толкова фатално, ДПС трябва да се примири с 4-тата позиция, че дори да внимава да не бъде изместена от Демократична България, която пък бележи ръст заради все по-дългия живот на кабинета „Борисов 3“, каза Андай. Той коментира, че Борисов няма намерение да отстъпва, защото при настоящата ситуация с Борисов на власт ГЕРБ губи малко по малко, но без Борисов ГЕРБ ще се сгромоляса за 24 часа.
ДПС работи за експертен кабинет в рамките на този парламент, за да покаже на електората си, че мисли за избирателите и техните региони и това ще се усети с финансиране на проекти.
Вариантът Борисов да се оттегли и да отстъпи оперативното ръководство на друг е катастрофален за ГЕРБ. Андай смята, че Борисов няма как да ръководи ГЕРБ подобно на Доган ДПС, било в сарай, вила или някакви друга форма. „Този модел е приложим само и единствено в ДПС, а защо е така е друга тема и ще ни отнеме много време, защото трябва да говорим за народопсихология, нови дадености, малцинствени рефлекси“, подчерта Илхан Андай.
Той отбеляза, че кабинетът „Борисов 3“ ще падне, ако вицепремиерът Красимир Каракачанов е бил вече активиран с такава цел. Журналистът определи последните изявления на Каракачанов като на „войвода от Сарая“. Припомняме, че вицепремиерът обяви, че е готов да подаде оставка, за да бъде сформиран експертен кабинет в рамките на този парламент.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/9/20 14:40

    Един Шкембе войвода никога не може да бъде войвода от сарай!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/9/20 14:40

    Един Шкембе войвода никога не може да бъде войвода от сарай!!! По скоро от русенски катунъ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/9/20 12:26

      ако е създадена от сараите може

      Изтриване
  3. Анонимен24/9/20 15:14

    Илхане:Питам защо само теб те канят:Отговори?Май си голяма работа?Аааааао

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/9/20 17:34

    МНОГО ДОБЪР И ТОЧЕН АНАЛИЗ

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/9/20 17:49

    Бойко наистина няма как да стане като доган почетен, защото другите от ГЕРБ ще го дръпнат в казана.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/9/20 18:04

    Че той Доганя управлява Боката, значи и герб

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/9/20 19:04

    Никоя друга партия освен ДПС няма почетен лидер.Това означава,че най големите лизачи и ялами са в ДПС.Даже и след смъртта му ще продължават да му се кланят на гроба му...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/9/20 19:33

    Shtom DPS shte e balansyor znachi Terminal 2 shte e na moda pak,znaem DPS kak upravlqva v smesenite regioni,za nashite depesarite ima za naroda ne

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/9/20 20:51

    Отлична фотография на актуалната политическа атмосфера. Освен това, компетентен познавач на етнопсихологията на турците в България! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен25/9/20 07:37

    Андайски, Доган гитмиш битмиш стига си го бранел. Турска партия има, ама турци с България не са останали. Бягат.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен25/9/20 08:44

    Отлична фотография на актуалната политическа атмосфера.Ако ппибавим и деребейските прояви на отделни ДПС кметове - общински и местни картината става по ясна.Чрез Родопи 24 искам да попитам ръководството на ДПС нормално ли е възрастни хора с парите от пенсията да бетонират улиците,нормално ли е да се асфалтират улици само на определени хора,независимо от това да ли целта управдава разходите,а улици с активно население да се предскачат?Тези и други прояви на въпросните деребеи ще наливат вода в мелницицата на други.


    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен25/9/20 12:11

    Партия Дост/ДСТ е по проект на ДС през 2008г и трябвало да се казва СТД/ДСТ Свободни и толерантни депесари.Но при срещите в Анкара се объркали при превода и някой от Съветниците на Ердоган е видял и предложил не може ли вместо ДСТ да е Дост и така се е стигнало до Дост.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен25/9/20 12:16

    Ако изборите са днес
    1 БСП- 60депутати
    2 Републиканци за България 55
    3 Има такъв народ 34
    4 Герб 28
    6 Да България 26
    5 ДПС 27

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/9/20 21:48

      Ako ti e viarna prognozata, republikanskiat jiten zlaten gerb ste gilotinira po frenski maniere koroniasanite panairdjiiski offshorni aslani v gerba na offshornoto vanshno bg ministerstvo...:-)

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.