Медиен линч, политическа поръчка, унищожаване на доказателства, зависимости на висши нива на държавното обвинение с определени политически сили, дори протестите срещу правителството. Всички тези теми бяха част от първото дело за жестоката катастрофа край Загорско, при която загина 6-месечно бебе.
При разпоредителното заседание в залата влязоха двамата обвиняеми за съпричиняване на смърт по непредпазливост Лютви Местан и бащата на загиналото дете Юсеин Ахмед.
Състав на Окръжния съд в Кърджали върна делото на прокуратурата след два часа и 40 минути заседание. Като частни обвинители бяха конституирани майката на загиналото бебе и неговото братче, въпреки че те не присъстваха на заседанието. Държавното обвинение ще трябва да отстрани нередности, свързани с назначаване на особен представител на малолетното момче. Другото нарушение е, че майката и бащата на загиналото дете ползват услугите на една и съща адвокатска кантора.
Защитата на Лютви Местан поиска делото да бъде прекратено и върнато в досъдебната фаза заради множество процесуални нарушения. При произнасяне на тезата си за искането от страна на Местан, председателят на съда Георги Милушев даде почивка, за да разясни адвокатът на политика какво трябва да бъде поведението му в съдебната зала. „Втори път няма да търпя подобно отношение. Проявих търпение поради факта, че сте обвиняем и поради факта, че става въпрос за смъртта на дете. Това заседание е разпоредително и не се обсъждат доказателства по него, не се отправят обвинения, не се прекъсва председателят“, посочи съдия Милушев.
Лютви Местан обяви, че 17 месеца е съприживявал трагедията, но няма вина за катастрофата. Той обвини прокуратурата, че са унищожени доказателства в хода на направените експертизи. „Към момента на инцидента стоп линия не съществува. Първата експертиза е направена без нея. При втората линията е поставена, като тя е изтеглена с метри напред. В същото време са изрязани храстите, за да се увеличи видимостта. Това са 108 броя храсти, без които видимостта е отчетена като 158 метра. В обвинителният акт не е отчетен фактът, че след удара е съборена табела с два здраво укрепени стълба-този факт не е използван от експертите при изчисленията за скоростта на автомобила на другия обвиняем. При противен случай тя щеше да е с поне 40 километра в час повече“, посочи Местан. Според политика, обвинителният акт срещу него е плод на манипулиране на фактите и унищожаване на доказателства. Той посочи, че през всички месеци е бил подложен на „медиен линч, иницииран от прокуратурата“. „В тази зала аз трябваше да съм като потърпевш свидетел на тежък пътен инцидент, не като обвиняем“, посочи Местан, като отново обяви, че е невинен.
Адвокатът на политика допълни, че в хода на делото ще настояват за допълнителни експертизи, които да посочат реалната видимост към момента на произшествието и скоростта на другия водач.
След заседанието Местан обяви, че е жертва на политическа поръчка.

„От тази партия, която в две предизборни кампании гнусното мото „За нас ли ще гласувате или за един убиец?“, отговори на журналистически въпрос „кой го е поръчал“ Лютви Местан.
„Прокуратурата наруши правото ми на справедлив процес, вмени ми вина, изгради дори медийна стратегия за моето оклеветяване. Прекият интерес от всичко това е на Движението за права и свободи. А дали има зависимости между тази политическа сила и прокуратурата е въпрос, който намери своя отговор на протестите в столицата“, посочи Местан.
Припомняме, че инцидентът стана на 14 април м.г. на разклона за село Загорско. При опит на Лютви Местан да се включи в движението на главния път Кърджали-„Маказа“ следва сблъсък с автомобила на 4-членно семейство. При удара на място загина бебе.
Месеци наред Местан бе единствен обвиняем, като според прокуратурата той не е спрял на знак „Стоп“. По-късно бе привлечен под отговорност и бащата на детето, който е бил зад волана на другия автомобил.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

29 comments so far,Add yours

  1. зафер ертюрк15/9/20 18:38

    Местан Аго е не само невинен, но се иска от някой среди да се превърне в жертва което няма да стане, няма такава синема.
    Делото ще завърши с Невинен за Местан Аго и ще започнат нови дела за обезщетения които ще изплатят задкулисните играчи, пешкира ще опере най вече Таткото.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/9/20 08:03

      Защо не бяхте в съда с Мехмед Ходжа,Зюрфетин и Мустафата

      Изтриване
    2. Пекинска патица16/9/20 10:10

      Юсуфчо и аз не харесвам ДПС като теб,но това не значи че трябва да ставам адвокат на човек който е употребил алкохол и е основната причина за смъртта на невинно дете.Вземи да мислиш с тая празноумница ,а не като Аго ти да го раздаваш дървен философ.

      Изтриване
    3. Анонимен16/9/20 12:20

      Ако грешиш както винаги, ще трябва да направиш пречистване с маркуч на автомивката си на 31.12.в полунощ, серсем такъв!

      Изтриване
    4. зафер ертюрк16/9/20 17:13

      VARACAM, HEPDE HASIL.

      Изтриване
  2. Анонимен15/9/20 19:43

    Убийството на едно бебе, също е "ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА".Гледай го малоумника гаден,изобщо няма срам и съвест.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/9/20 19:59

    Абе тоя клоун няма ли кой да го измете?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/9/20 21:04

    При последните избори за Местан в неговото село имаше само пет гласа.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/9/20 21:11

    Педал долен защо не казваш че идваш от банкет бях пил и не видях стопа защо се обесняваш като дърт педал

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/9/20 21:59

    Лютви Местан заради тебе никога повече няма да има лидер на ДПС от Кърджалийско. Ти се мислиш за много специален,обаче си кух като лейка.
    Никога няма да забравя как обеща,че ще ми помогнеш и не го направи и ме препрати към мафията. Природата не прощава Местане. Ти и Бахри Юмер имате много грехове. Всичко се плаща,поне имате пари.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/9/20 07:30

      Кой или коя сте,поне си напишете името си за да знаем всички.Местан е политик от много години и може да е обещал на цяла България.Откъде да помни какво и на кого е обещал.

      Изтриване
    2. Анонимен16/9/20 09:01

      Елате днес 16 -09-2020 пред чешмата на пазара точно в 15 часа. Ще бъда с розова маска и голям розов домат в ръката.
      Очаквам ви

      Изтриване
  7. Анонимен15/9/20 23:48

    Ако Доган беше шофьора,каква щеше да е развръзката?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/9/20 06:26

      Щяха да обвинят детето... , че му застанало на пътя. Или даже защото се е родило.

      Изтриване
    2. Анонимен16/9/20 07:32

      той не е толкова пинтия,че да не може да си позволи шофьор.Местан ако не беше пинтия и беше станала белята шофьора щеше да отнесе

      Изтриване
    3. Анонимен16/9/20 21:09

      Не може всички да си позволяват шофьор,не всички имат прокуратура и малка държавица под ръка

      Изтриване
  8. Анонимен16/9/20 00:24

    Дайте го на мен този човек. Моля Ви се

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/9/20 07:26

    г-н Местан, напускай поста си на председател на партия Дост и всичко ще приключи.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/9/20 07:38

    НАГЪЛ НАГЪЛ ТИП..ОТВРАТ.САМО ЗАТВОРА ЩЕ ГО ОПРАВИ.ЩЕ Е С РАЗПОРЕН ЗАД---К. ТОВА ЩЕ Е НАЙ СПРАВЕДЛИВАТА ПРИСЪДА.ПАЛАВРАДЖИЯ И ПРАЗНОДУМЕЦ.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/9/20 08:01

    Стига с този Местан,пишете за новата партия на Цв.цв

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/9/20 15:45

      Втрото заформено трио в България , Цветанов - Борисов и бялата глава от Момчилград !

      Изтриване
  12. Анонимен16/9/20 10:28

    Когато Местан беше лидер на ДПС му лижехте т...,а сега го плюете така сте вие диписето

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/9/20 22:00

      Най-уместния коментар! Браво! Това са депесарите,не питат кой е крив и кой-прав... За тях силния е прав! Едни са прости други-подкупни,трети-лизачи,четвърти-бивши доносници,...

      Изтриване
  13. Анонимен16/9/20 10:29

    Местан е с богат български език дето много българи не могат да говорят

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен16/9/20 11:40

    Zli i prokleti ste.
    Do vchera mu tseluvahte gıza na Mestan,a sega go oplyuvate.
    Ako vse oshte beshe lider na predatelskoto DPS,takiva komentari n9mashe da pishete.
    Neblagadorni turski tsigani takiva.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен16/9/20 11:42

    A be Mestancho - oti plachesh ? Vseki znae shto za chovek si, izlaga i Dpsarite i Dostadziite, shte se radvam da ti dadat spravedliva prisada- pone nyakolko godini da razberesh otkade izgryava slantseto.Mezdu drugoto dosta kolegi te chekat s netarpenie...

    Vazelinov

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен16/9/20 13:49

    Намерете таксиджията и истината ще излезе

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен16/9/20 14:07

    Опитвам се да ги възприема като родители тези двамата - бащата и политика, но изглежда нито в подхода към реалните факти, нито коментиращите с нищо не допринасят за това. Какво отчита дрегера за емоции, чувства, преживявания и при двамата преди случая не е за подценяване

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.