„Пожелавам Ви една истинска успешна учебна година! Днес в условията на пандемия тя ще бъде по-различна. COVID-19 промени изцяло нашия живот и наложи нови правила в учебния процес, създаде нов тип общност и общуване между ученици, учители и родители , постави всички пред нови специфични изисквания и изпитания. Вие учителите бяхте принудени да преминете в един по различен режим на работа, в който нямаше граници на работния ден. Родителите, които бяха важен партньор в тази ситуация осъзнаха ценността на образованието и осигуриха възможности на децата си да се обучават в новите условия, учениците – те бяха най-големите герои в условията на пандемия“, тези приветствени слова на кмета на Джебел Неджми Али развълнуваха деца, родители и учители в двора на най-голямото училище в общината – СУ „Христо Ботев“.
Във всички училища в общината, в които имаше тържества, имаше представител на Общинска администрация, които прочетоха поздравителен адрес от името на кмета на общината.
Кметът Неджми Али подари комплект учебни помагала на всички първокласници.
Мили първокласници! Обръщам се първо към Вас, защото Вие сте най-развълнувани днес. Вашият първи учебен ден е началото на едно вълнуващо пътешествие, което не винаги ще е лесно, но без съмнение ще бъде много интересно и много полезно. Днес Вие за първи път ще прекрачите прага на училището, за първи път ще чуете училищен звънец, ще седнете на чиновете си, за да напишете първото „А“ и „Б“.
Пожелавам Ви да се забавлявате и да учите забавлявайки се. Първите стъпки са определящи и много важни в живота на всеки от нас!“, каза Неджми Али.
В обръщението си към учениците, кметът посочи:
„Аз се радвам, че училищният двор отново ще е изпълнен с живот. Вие, които бяхте основните герои в тази ситуация отново ще докоснете учителите си и приятелите си. Ще се върнете там, където принадлежите-училището, за да се подготвите за Вашето бъдеще. Бъдеще, в което да бъдете успели хора!
Нека първият звънец постави началото на една успешна нова учебна година, която да Ви даде нови знания и успехи, нови приятелства и интересни занимания.
Вярвайте в силата на знанието, която води човека напред, променя съвременния свят. Вярвайте в себе си, за да имате сили да реализирате мечтите си. Вярвайте на своите учители, защото те са хората, които ще Ви помогнат да станете не само по-образовани, но и по-добри граждани на България и света!
Доверявайте се на книгите, за да бъдете успели хора! Те мълчат, когато е нужно и споделят идеи, когато сте готови да ги разберете!“.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.