След близо три часа дебати с гласовете на депутатите от ГЕРБ и "Обединени патриоти" парламентът реши на предстоящите парламентарни избори да се гласува както с машини, така и с бюлетини в секциите с повече от 300 избиратели. По тези правила ще е и вотът за президент, както и за представители в Европейски парламент, а на местните избори ще продължава да се гласува само с бюлетини. Депутатите решиха да приключат работа за днешния ден и да продължат с решенията по изборния кодекс в четвъртък, пише „Дневник“.
Възрастна жена легна на бул. "Дондуков" в знак на протест срещу правителството. Тя е недоволна от ниската си пенсия, съобщи репортер на Би Ти Ви. По-рано днес правителството отпусна по 50 лв. добавки към пенсиите си за месец октомври. "Тази помощ във времето на пандемия от COVID-19 ще достигне до всички 2 119 256 пенсионери у нас, за което правителството днес отпусна допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване", написа премиерът Бойко Борисов в социалната мрежа Фейсбук.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева от ГЕРБ обяви, че парламентарната група на партията е готова да се срещне за разговори с представителите на организацията "Системата ни убива", известни като майките на деца с увреждания. Жените и Никола Вапцаров от "Изправи се.БГ" на Мая Манолова вече няколко часа стоят във фоайе на сградата на парламента в очакване депутатите да разпишат декларацията им за подкрепа за протестите, с които се искат оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, както и да заявят несъгласие за проекта на конституция на ГЕРБ.
По думите на Цвета Караянчева желанието на "Системата ни убива" вече е подадено на народните представители и се очаква те да се свържат в предложения от "Системата ни убива срок" от 16 до 18 септември. Според Караянчева не се налага те да чакат във фоайето на Народното събрание.
След като прекараха 8 часа там, майките бяха изведени от служители на Националната служба за охрана (НСО).
Националната служба за охрана заяви, че е спазвала закона и правилника на Народното събрание като е извела принудително граждани от парламентарната сграда. В съобщение до медиите се подчертава, че това е станало в координация с Министерството на вътрешните работи. Гражданите били изведени принудително, защото нарушили законови разпоредби и отказали да напуснат охраняем от НСО обект - сграда на Народното събрание.
"Националната служба за охрана спазва стриктно приложимия към дейността и функциите й закон и съответните подзаконови нормативни актове. НСО няма да допусне да бъде употребявана за политически цели и ще се противопостави остро на всякакви опити в тази посока", се казва в съобщението.

В друго съобщение МВР уточнява, че негови служители не са участвали в извеждането на протестиращите от сградата, защото тяхно задължение е "гарантирането на обществения ред във външния периметър на сградите на Народното събрание".
Снимки: Веселин Боришев, Club Z
"Дневник"
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Крадлив СУДЖУУУУК16/9/20 18:41

    ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА и никога повече хунта и диктатура от крадливи,корумпирани,чумави КАЛИНКИИИИИИИ-СУДЖУЦИИИИИИИИ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/9/20 08:24

    Не е важно кой как гласува- а кой как ги брои и ги пише в секционните книжа.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/9/20 09:50

    Демек манипулацията с мъртви души, невалидни бюлетини поради последващо зачеркване, гласуване в тази и онази секция, където не те хващат, купуването на гласове и подмяната на чувалчета продължават до пълна победа.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/9/20 10:43

    Как може тази майка да мъчи сина си и да го използа.Да, има проблеми, но децата не бива да стават заложници на амбициите на майките си.Някои майки изкарват политически дивиденти от децата си.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/9/20 16:57

    nikakva ostavka. iznasilvachite na besilkata!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/9/20 18:27

    Ей суджук стига едно и също ама ....смени ги тия калинки бе...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.