Новата учебна година стартира по-различно от всякога, но най-важното е, че започна присъствено за всички ученици.
Редица мерки и ограничения съпътстваха и празничния 15-ти септември. В най-голямото училище в Кърджали „Петко Рачов Славейков“, дворът на школото бе изпълнен, всички ученици бяха налице. Най-развълнувани както всяка година бяха първокласниците и техните родители.
Директорът Милко Багдасаров, пожела:
„Аз съм убеден, че няма предизвикателство, с което нашето училище да не се справи. Затова искам да ви пожелая една здрава, успешна и присъствена учебна година. На добър час!“.
На събитието присъства и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която също отправи своите пожелания.
“Нека да си пожелаем успешна нова учебна година. Мили деца, изпълнявайте всички препоръки на вашите преподаватели и медицинските власти. Бъдете здрави и успешни и нека силата бъде с вас!“.
В други училища за празничната програма бяха строени само I , V и VIII клас. Подобна бе организацията и в двора на Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали, където кметът на Кърджали Хасан Азис откри новата учебната година.
„Скъпи ученици, нека новата учебна година да Ви донесе нови знания и успехи, нови приятели и интересни занимания, незабравими преживявания с Вашите съученици и преподаватели! Уважавайте и се доверявайте на своите учители, които с желание Ви разкриват дълбините на знанието!“, каза приветствието си кметът Хасан Азис.
Директорът на ЕГ „Христо Ботев“ Даниела Павлова пожела годината да бъде успешна, въпреки ситуацията.
“За всички нас е ясно, че тази година ще бъде изпълнена с много трудности и предизвикателства, предвид условията, в които ще бъде осъществена. Вярвам, че с общи усилия и изразен професионализъм, ще се справим“.
Как премина празничният 15-ти септември в Кърджали, вижте във видеото:

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.