Делото влиза в съда, въпросът е от адвокат

„Защо експертизите за катастрофата с участието на Лютви Местан струват 30 000 лева? Това буди недоумение. По-скоро създава съмнение, че всячески се е целяло да се открие хипотетична съвина у моя клиент. Ще настояваме да се даде ход на делото“. Това заяви специално за „Родопи voice“ адвокатът на семейството, което загуби детето си при тежката катастрофа край Загорско, Николай Димитров.
Припомняме, че на 15 септември двамата водачи Лютви Местан и Юсеин Ахмед влизат в съда. За тази дата от 10 часа е насрочено за разглеждане разпоредителното заседание за катастрофата край Загорско, при която живота си изгуби 6-месечно бебе.
Тежкият пътен инцидент стана на 14 април м.г. Произшествието възникна на разклона край село Загорско при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в движението по главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини. Последвал сблъсък с „БМВ“, движещ се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При жестокото автомеле „БВМ“-то излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При инцидента загина 6-месечната Еджрин, която пътувала със семейството си за кирковско село. Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му. Зад волана е бил бащата Юсеин Ахмед.
В продължение на месеци Местан бе единствен обвинен за инцидента. От прокуратурата обаче изправят пред съда и бащата на загиналото дете, който е бил зад волана на другия автомобил. Обвинението срещу Юсеин Ахмед е за съпричиняване на смъртта на детето.
Обвинението е по чл. 343, ал. 1, б. „в“ във връзка с чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс за причиняване на смърт по непредпазливост.
Ако двете страни нямат допълнителни искания, се очаква съдът в Кърджали да насрочи дата за делото.
„Ще докажем, че не е налице пряка причинно-следствена връзка между поведението на моя клиент и настъпилата смърт на детето му. Основна причина за инцидента е неспиране на знак „Стоп“ от страна на Лютви Местан“, посочи адвокат Димитров.
„Казал съм го и преди, пред други медии. Най-голямата вина на моя клиент е, че на пътя му се е изпречил автомобила на политик“, допълни юристът.
24rodopi.com
На снимките: Катастрофата, адвокатът


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/9/20 08:55

    В България винаги правата страна е тази на парите, а агент павел има много от тях. Но възмездие винаги ще има, ако не на този свят пред Всевишния.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/9/20 10:22

    И то един политик !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/9/20 10:52

    Дайте да караме с 200 км ако някакво животно излезе да е виновно то
    От къде ги намират тези измислени адвокати незнам
    Дай им пари да ти пеят на гръцки

    ОтговорИзтриване
  4. зафер ертюрк14/9/20 11:03

    Гусин измислен адвокат.
    Търси се истината.
    Защо ли, защото вашият клиент е 10 000 процента виновен, а се иска всячески да се намери пролука за вина на Местан Аго.
    Обаче Местан Аго вината ги пие с голямо удоволствие и замезва с пишман адвокати като вас.
    Стига сте подвеждали семейството за да вземете някой лев в повече.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/9/20 11:27

    Местан дрогиран да кара уредите не показват.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/9/20 12:02

    Агент Павел е изритан от Ердоган заедно с Бахри Шабанали Зюлфетин и Мехмет Дикме

    ОтговорИзтриване
  7. Този на смиката е член на партия АТАКА

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/9/20 13:07

    Ако беше карал с 90кмч тоя фатален край нямаше да има.. Адвоката си взема своето и е нормално да каже нещо..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.