Бойко Борисов и Реджеп Тайип Ердоган са разговаряли по телефона вчера към 21.00 часа.
Новината съобщи Министерството на съобщенията в Анкара в 21.07 часа в Туитър.
"Нашият президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря по телефона с българския премиер Бойко Борисов. Бяха обсъдени стъпки за подобряване на двустранните отношения и дискутирани регионални въпроси", гласи туитът.
Нито дума повече.
Но няма как Бойко и Тайпи да не са говорили и за публикацията в „Шпигел“, в която българският премиер е обвиняван, че помагал на първия човек в Турция при „преследването на турски опозиционери в нарушение на международните конвенции и правните принципи“.

Факт е яростната атака срещу достлука Ердоган-Борисов, от който лидерите в Брюксел през годините извличаха дивиденти. Днес, погледнато от Европа, това приятелство е притеснително. Точно така излиза. Шамарът е най-вече за българския премиер.
Къде е в този момент кохортата от бранещи Борисов от всевъзможни трибуни? Защо мълчат, защо са се скрили? Нали са си оправили живота по времето на управлението на Бойко Борисов, или все още са на издръжка при Фетхуллах Гюлен (сочен от Анкара за организатор на опита за държавен преврат)? Или тайно посещават някой "дом на светлината" на Гюлен в столицата и мечтаят да се върнат пак ифтарите на Фетхуллата у нас?
Има и такива, които хем са хранилка при Борисов, хем си потрошиха краката да влизат в турското посолство, пак за келепир. Ама и те сигурно кръвно вдигат от терзания, че ще се наложи да кажат две хубави думи за България, стъпвайки на скандала "върнати гюленисти".
Дори не смеят да повдигнат въпроса доколко точно е определението „турски опозиционери“.
Мълчанието е признание, че Абдуллах Бююк (един от екстрадираните) е бил прецакан от българските власти. Ами ако осъди България?
Лесно е да се грачи и храчи по протестиращите на площада в София, но тук нещата стават сериозни. Време е Борисов да разтресе „ози“-та, „ори“-та (социолози, политолози, антрополози, анализатори, коментатори и т. н.) и депутати и да ги попита: Спите ли добре, когато атакуват и България!?
24rodopi.com
На снимката: Абдуллах Бююк е предаден на турските власти
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/9/20 08:11

    Кои бивши и настоящи политици, са Фетоджии?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/9/20 08:13

    Балканския синдром-когато си на власт и с много висок процент на одобрение ,всички са с вас.Като паднете от власт, тогава остават само истинските приятели.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/9/20 14:08

      Време е Баце да преброи истинските си приятели

      Изтриване
  3. България направи правилно че върна бюйук и такива като него,по добре да бъдем съдени и да плащаме глоба от колкото от турция да идват имигранти.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/9/20 10:02

    С тези политици България винаги ще бъде съдена

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/9/20 00:32

    Гюленисти все още са активни, някои в структурите на дъпъсъто, други в мюфтийството, трети в консулствата. Държавата спи, разни секти (нурджии, сюлейманджии, нахшии, капланджии, йонгутчии и пр) активно мисионерстват, главно имат дикиш сред циганското население.
    Родопи не знам дали имат смелост да направят едно разследване в Кърджали. Примерно има един ходжа Халил, дет е във Възрожденци, примамил и някои имами, интересно ще е да се направи репортаж с него.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/9/20 12:53

    И сега българският народ ще плаща заради глупостта на тъпите канчета да предадат Абдула Бююк на ердоган !!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/9/20 06:04

    Yasasin FETO!
    OKADAR

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.