Фирмите и гражданите, собственици на водовземни съоръжения за подземни води– кладенци, сондажи, герани, каптирани извори, дренажи и др. в собствения им имот, трябва да ги регистрират до 27 ноември 2020 г. Това напомнят от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Регистрацията става в Басейновата дирекция, която отговоря за управление на водите в съответния район.

Водовземните съоръжения, които не са регистрирани в този срок не могат да бъдат ползвани. При установяване на незаконни съоръжения за водовземане от подземни води след 27.11.2020 г. същите ще се ликвидират за сметка на собственика им, който носи и наказателна отговорност, съобщиха от РИОСВ Хасково.

 

Редът за регистрация на кладенци за граждани е:

 

Собствениците на водовземни съоръжения– кладенци за задоволяване на собствените потребности на гражданите, разположени в границите на населените места и селищните образувания трябва да подадат заявление за вписване в регистъра, което съдържа:

1. трите имена на собственика на имота;

2. данни за поземления имот: идентификатор, нотариален акт, скица, адрес, трайно предназначение, начин на трайно ползване;

3. дълбочина на кладенеца;

4. диаметър на тръбата или на отвора на зиданите кладенци;

5. начин на черпене на водата - с кофа или с помпа;

6. цел, за която се ползва водата.

Такса за регистрация на водовземни съоръжения за собствени потребности НЕ СЕ ЗАПЛАЩА!

Какво смятат хората по селата, четете по-късно в 24rodopi.com!

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/10/20 13:33

    и до там ли стигнахте изроди, взехте домашната ракия, откраднахте тютюна, сега кладенеца после следват туршиите и компотите изедници такива срам нямате ли.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/10/20 13:34

    и до там ли стигнахте изроди, взехте домашната ракия, откраднахте тютюна, сега кладенеца после следват туршиите и компотите изедници такива срам нямате ли.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/10/20 13:47

    А водомер на пи*ката да си сложа ли!? Нямат срама ей...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/10/20 15:27

    А да ви регистрира дупката на за...ка си не щете ли? Душевадци,изедници,касапи на народа си! И за вас ще има възмездие,запомнете го!!!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/10/20 15:48

    Моя съвет е никой да не си регистрира кладенеца. Това е първа стъпка към събирането на пари в бъдещ момент. Държавата ясно е показала, че освен да събира пари за щяло и нещяло за друго не става.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/10/20 15:49

    Толкова ли е трудно да кажете къде ще е регистрацията на хората от Кърджалийска област!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/10/20 16:19

    Хората си мислят, че това правителство трябва да си ходи... И който се е захванал с народа не е видял добро... особено политиците, без значение от боята им... И да помнят, че се връща до девето коляно, та като крадат днес, да не се чудят за какво патят внуците им...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/10/20 17:56

    И после какво следва познайте???!! може би водомери или годишна такса

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/10/20 20:04

    Добре де някакви правила трябва да има ,но какви са техните задължения не казват.А трябва ли да регистрирам 4-5 бунара и толкова чешмички на дядо ми?Скоро ще искате да регистрираме и въздуха дето дишаме!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/10/20 07:29

    Всичките градове села по кърджалийско се управляват от ДПС. Защо ДПС не се възпротиви официално - нали участва неофициално в далаверите с ГЕРБ!? Или и ДПС има интерес от ракси за водата... Помислете!!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/10/20 08:26

    Пълни идиоти са управляващите .Не стига ,че немогат да ти осигурят ни вода ни храна ни здраве , а като си осигуриш с мъка, пот и лишения ,идва някой бандит ,мутра ,гад ,разбойник ,окрал държавата ,да ти иска и търси сметка ,защо пиеш вода и защо се храниш.Вода въздух ,и слънце са божи дарове за живот на всяко същество .Така че долу мераците ви да убиете всяко живо същество

    ОтговорИзтриване
  12. По безумно решение не е взимала нито една власт от времето на отоманската империя с известния "ДИШ (ЗЪБЕН) ДАНЪЪК" ??? Спрете се ! Като сте некадърни да развиете икономиката на държавата,не може да пълните чиновническите бюджети с данъци, такси, глоби, акцизи и хиляди още идиотщини ! Търпението на народа се изчерпва и тогава ви е бедна фантазията какво ще ви се случи ! ...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.