Премиерът Бойко Борисов постави специален акцент върху образователната система по време на онлайн съвещанието на Министерски съвет, съобщиха от правителствената информационна служба. Той поиска здравният и образователният министри да предложат решение за продължаването на извършването на образователния процес в условията на кризата от коронавирус. Целта е след изтичане на двуседмичния срок в сега действащата заповед на министъра на здравеопазването по отношение на училищата, да бъде прилаган локален подход в зависимост от решенията на областните щабове, епидемичната ситуация (достигнатите прагове) и предложенията на училищата. При университетите решенията ще бъдат взимани от академичните ръководства.

Премиерът разпореди също Министерството на здравеопазването и Регионалните здравни инспекции да засилят контрола върху карантинираните. „Ако всички контактни се затворят и не излизат, заразяването се спира. И когато контролът за спазване на карантината се следи от компетентните органи, мерките дават ефект, овладява се заразяването“, отбеляза министър-председателят Борисов.

Да бъде приложен по-гъвкав подход във всяка една сфера на социално-икономическия живот у нас, така че тя да може да функционира максимално пълноценно в условията на пандемия разпореди премиерът.

„Искам да не залитате в най-лесното - заповеди за забрани. Искам точно обратното - всеки човек да бъде обгрижен, всеки един бизнес, затова от вас изисквам тази гъвкавост!“, категоричен беше Борисов. Той нареди всеки от министрите, независимо за коя сфера отговаря - образование, спорт или култура, да е в непрекъснат контакт с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, за да може да се предприемат нужните мерки с цел безопасно провеждане на дейности в контекста на изискванията за ограничаване на разпространението на COVID-19.

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/10/20 13:29

    Карантенирахте се и се скрихте до изборите, браво, прехвърляте и отговорността на другите

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен31/10/20 12:51

      Ако имахме прокуратура този урод отдавна нямаше да е в политиката. Помните ли пачките и кюлчетата злато?

      Изтриване
  2. зафер ертюрк30/10/20 13:42

    Г-н Борисов дали знае че в България има детски градини и ясли, какви мерки ще има за тях или ще бъдат оставени на произвола на съдбата.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/10/20 13:54

    13.53 имаше земетресение

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/10/20 14:06

    Какъв контрол от служители калинки???? Тях ги е страх да дишат, отбиват се само в общините за печат на командировъчните!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/10/20 14:12

    Sia takali pak si izmivah racete

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/10/20 15:22

    Във Великобритания училищата си функционират, в Испания и Франция също, да не продължавам да изброявам. Но, понеже ние в Европа и в света сме на първите места по образованост и знания на учениците, трябва да вдигнем още нивото. Как? С онлайн обучение. Да и да вдигнем още заплатите на учителите. В България, ако нямаш пари детето ти да ходи на частни уроци си обречен. И тогава се пита кое му е безплатно на българското образование?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/10/20 16:11

    ТЪПАНАР!

    ОтговорИзтриване
  8. Крадлив СУДЖУУУУК30/10/20 18:31

    А не може ли до две седмици да се рели ОСТАВКАТА на хунтата и диктатурата на крадливите,корумпираните КАЛИНКИИИИИИ-СУДЖУЦИИИИИИИ...с или без Ковид-19 това правителство е нелегитимно и само на поразия се харчат народни пари

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/10/20 21:49

    Лапай суджука ба мангал!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен31/10/20 18:41

    Eii pak iskah dasi izmieh gazinkata ama koda praih osehtah na kade otivat nehtata casi otivahh niama da boli mnogo spoko

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен31/10/20 19:28

    Целта скоро ще бъде постигната необразовани, неграмотни и лесно манипулирани

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.