5186 или над 65% от общо 7911 правоимащи лица са получили към момента хранителни продукти от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по план 2019-та. Най-високият процент от тях са жители на община Джебел, следвана от общините Черноочене и Момчилград. Отново голяма роля и помощ при активното раздаване на помощите са оказали кметовете на малките населени места и доброволците, твърдят от БЧК Кърджали.

На бенефициентите по Програмата се предоставят и листовки по темите за отпускане на социални помощи и предоставяне на социални услуги, финансирани от Европейския социален фонд за превенция на социално значимите заболявания - диабет и артериална хипертония. На всеки желаещ може да му бъде измерено кръвното налягане и телесното тегло. Осъществява се контрол от страна на служителите на Областния съвет  на БЧК на временните пунктове в областта за спазването на противоепидемичните мерки, обозначаването и наличието на насочваща информация.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Крадлив СУДЖУУУУК28/10/20 08:54

    140 години след Освобождението Робството и Геноцида над бг стадо продължава с пълна сила...крадливите и корумпираните ни управници крадат милиониииии и милиардиииии в 21 век а стадито проси помощи от "Европата" ..ЗАЩО господа крадливи и корумпирани управници

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/10/20 09:21

    Ще се радвам, когато дойде ден в който някой ще иска да дарява,но хората да са задоволени и да няма на кого да се раздават хранителни продукти.Това може да се постигне когато се поканят инвеститори, на които им помагат институциите,а не да им пречат.Когато всеки има работа ,няма да има нужда от помощи.......

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/10/20 11:19

      Прав си. Бойко постоянно се хвали колко сме стабилни, с висок кредитен рейтинг, пък раздаваме храни на бедни, вместо да им предлагаме работа. Икономиката ни е най зле, индустр. ток е най скъп в Европа, ама явно гледаме през различни очила, не през бойковите.

      Изтриване
    2. Анонимен28/10/20 12:18

      няма да дойде всички са крадци долни и гладници мръсни

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.