„Добре сме. Преживяхме нещо ужасно, вторичните трусове продължават“, пишат две кърджалийки в група във Фейсбук, създадена след голямото земетресение на 30 октомври. Двете живеят в Измир – най-засегнатият турски град от труса с магнитуд 6,6 по скалата на Рихтер. Други нашенци споделят, че броят на жертите и ранените продължава да расте.

24-ма са загиналите, 804 – ранените, след продължилото 15 секунди земетресение. Това сочат данните тази сутрин. Спасителни екипи продължават да търсят оцелели. 9 сгради са разрушени напълно.

Тази сутрин, в 7,31 часа българско време, е регистриран още един голям трус, с магнитуд 5 по Рихтер. Общо 410 са вторичните трусове.

Властите предупреждават гражданите да не влизат в сградите, които са повредени при първия голям трус.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. д-р Георгиев31/10/20 11:08

    „Има време за всяко нещо, и срок за всяка работа под небето: Време за раждане, и време за умиране; Време за насаждане, и време за изкореняване насаденото... Време за събаряне, и време за градене; Време за плачене, и време за смеене; Време за жалеене, и време за ликуване"... Сега е време за жалеене! „Каквито и да са нашите различия, това са моменти, когато народите ни трябва да бъдат заедно", написа Мицотакис. „Благодаря, господин министър-председател“, написа в отговор президентът на Турция Ердоган. Гърция намери сили и показа, че в страданието и нещастието всички сме равни. Никой нормален човек не може да се чувства добре, когато съседът му страда. Съболезнования на близките на загиналите и пострадалите! Материалните загуби ще се възстановят, но човешкия живот е безценен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. зафер ертюрк1/11/20 09:26

      EVALLA.

      Изтриване
    2. Анонимен1/11/20 17:14

      Една себеуважаващва се, в мир със себе си и със света личност.

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.