Общинският кризисен щаб в Кърджали проведе заседание, на което беше направен анализ на актуалната ситуация в региона във връзка с разпространението на коронавирус и бяха взети решения за засилване на контрола за спазване на  ограничителните мерки  срещу разпространението на COVID 19.

Отчетено бе, че през последните 3 дни има тенденция за намаляване на новите случаи на заболели. На 27 октомври  в община Кърджали са регистрирани нови 42 случая на заболели, на 28.10 – 19, на 29.10 – 14.

Във връзка с усложняване на епидемиологичната обстановка бе взето решение                                                    

и със заповед на кмета на общината бе разпоредено до второ нареждане Общинска контрола да извършва ежедневен контрол за спазване на противоепидемичните мерки.

Те ще бъдат на общинските пазари в Кърджали и с. Мост, спортните зали Арпезос 1 и 2 по време на спортно тренировъчния процес на спортните клубове, на търговските обекти в общината

 Ръководителите на спортните клубове, ползващи спортните зали Арпезос 1 и 2, се задължават да организират дезинфекция и проветряване /от 15-30 минути/ на тренировъчните зали след всяка тренировка.

Домашен социален патронаж да продължи кампанията за подпомагане на възрастни,  самотни, както и диагностицирани и карантинирани хора с храна и лекарства по тяхна заявка по домовете. Заявяването се извършва чрез телефон 0361 64542 всеки  ден от 09.00 до 16.00 ч. като средствата за покупките се осигуряват от лицата. Средно на ден на този телефон се приемат обаждания от 10-12 души, посочиха от Общинския щаб.

Във връзка с решение на Областния кризисен щаб-„Всички заведения, ресторанти, кафенета и др. да са с работно време до 24.00ч.“,  беше уточнено, че според  чл.10 ал.6 от Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред в община Кърджали работното време на тези заведения е до 22.30 ч. Ограничението за работа до 24.00 ч. може да важи само за заведенията, които имат получено разрешение от общината за удължено работно време в интервала 22.30 ч. до 06.00ч. В тази връзка кметът на общината д-р инж.Хасан Азис призова за обединяване на усилията на Областния кризисен щаб и общинските кризисни щабове за адекватно, отговорно и държавническо поведение на мерките с цел опазването здравето на хората.

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/10/20 19:37

    OBHINA KIRKOVO KVO CAKA DA PLAMNEM KATO FAKLI V BENKOVSKI VECE IMA NAD 20 COVEKA IA MALKO PO SERIOZNO PAZARA DASE ZATVORI KMETA NA BENKOVSKI DESE NAMESI MALKO ZA PO STROGI REHENIA

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/10/20 22:29

    Кои са тези спортни зали веееее, кметеее?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/10/20 09:25

    Да не би под спортни зали да имате предвид хазартните зали където се пуши на поразия но никой не смее да проверява

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/10/20 11:04

    Бахти пародията какви мерки са това бе несъществуващи зали това ли проверявате и само два пазара ли има а заведенията са 6 номер дума не обелва и барове и дискотеки кой ги контролира или вече мислим за кувертите за Коледа и Нова година голям смях

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/10/20 11:05

    От това по горе разбрах че мерки няма и болестта почти е изчезнала

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/10/20 16:22

    Днес на пазара хората бяха с маски, но само това!!!Еднопосочно движение няма,напред-назад,отпред пише,,вход,,,отзад ,,изход,!!Смеха,смех

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/10/20 18:38

    V Benkovski pazara da se zatvori kmeta da zemi niakvi merki

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/11/20 10:40

    Ресторантьорите имаха нужда от въздух и сваленото ДДС е точно това - свеж въздух в техния бизнес.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.