В Ардино се проведе заседание на Общинския кризисен щаб за борба  с разпространението на COVID-19. То бе възобновено, по повод усложняващата се ситуация с вируса в страната, съобщиха от пресцентъра на Общинската администрация.

В тази връзка, кметът на общината и председател на кризисния щаб инж. Изет Шабан се обърна с апел към всички граждани да спазват стриктно противоепидемичните мерки, като носене на предпазни маски в закрити пространства, както и на публични места, където има струпване на хора,  изискванията за дезинфекция и спазването на задължителната дистанция.

Обърнато бе внимание в местната болница да има готовност за прием на пациенти с COVID-19 в отделение с 10 легла. В съответствие с решение на Областния кризисен щаб, пенсионерският клуб в град Ардино да преустанови дейността си. Приканват се всички възрастни хора на територията на община Ардино да не напускат домовете си. Кметовете или кметските наместници, както и близките и съседите им, следва да оказват помощ и подкрепа в закупуването на храни и лекарства. Патрулна кола на

служители от Районното полицейско управление с високоговорителите на патрулна кола ще напомнят на хората за необходимостта от спазването на противоепидемичните мерки.

„Всеки трябва да бъде отговорен. Полагането на взаимни усилия и действия от всички нас ще спомогне за по-бързото и успешно ограничаване на разпространението на COVID -19 на територията на общината, което ще доведе за опазване на най-ценното – човешкия живот и здраве. Носете предпазни маски! Спазвайте дистанция помежду си! Избягвайте масови събирания!“, заяви инж. Изет Шабан.

От Общината напомнят, че на телефони 03651 42 12 или 0882 28 9862, жителите на община Ардино могат да подават сигнали или да търсят съдействие от местната власт.

24rodopi.com

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/10/20 09:43

    Често миене на ръце и спазване на дистанция са по важни. (80% от сучаитеса са поради пропуск от миене на ръце и дезинфекция)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.