Всички дискотеки, нощни и пиано барове затварят в региона. Това решение бе взето от Областния кризисен щаб в Смолян, а заповедта влиза в сила от 28 октомври, съобщават колегите от 24smolian.com.

Да се осигури, където е възможно, дистанционна форма на работа на служителите. Въвежда се задължително носене на маска за лице в офиси, учреждения, са друга част от мерките, които се въвеждат в региона.

Забранява се работата на всички питейни заведения след 24 часа. Минимум дезинфекция от четири пъти на ден в офиси, учреждения и обществени институции. В обектите от обществено предназначение да не се допуска повече от един човек и то с маска. Задължително е носенето на маски в офиси и обществени учреждения. Забранява се провеждането на масови мероприятия на открито и закрито. Забраняват се груповите изяви в  читалища, допускат се само индивидуални. Спортните прояви ще се провеждат без публика. Забраняват се плановите операции и плановия прием в Смолянската болница. Културните и масовите мероприятия на закрито да се провеждат при 30 на сто от капацитета на залите. Лицата от публиката задължително пък трябва да носят маски.

Заповедта се издава за срок от три седмици.

Смолянска област е вече в червената зона по заболеваемост от Ковид-19. Ситуацията в областта е тежка. 904 са случаите на коронавирус в региона от началото на епидемията.  71 са заразените с инфекцията пациенти само за последната седмица. По 14-дневните показатели за смъртност в областта тя е 11,6 % , а в страната е 2,88 %.

„Имаме четири пъти по-висока смъртност“, посочи директорът на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева. 52-ма са починалите досега от началото на извънредното положение.   

24rodopi.com   

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/10/20 15:32

    Че па там дискотеки ли останаха в Смолян, Освен пенсионерски град.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/10/20 15:34

    Ами той Нанков ходи по този край и ги зарази

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/10/20 15:57

    Тук както винаги нищо не правят.
    Някакви половинчати, непроменящи ситуацията решения. Чакат да минат в червената зона, че тогава да се сетят да въвеждат адекватни мерки.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/10/20 16:07

    Кърджали какво чакате още?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/10/20 08:37

    Чакаме да свърши коронацията и да потегляме към ЕСтани. Пенционерите де. Не шега работата. Харесва ми на запад, че българските граждани станаха там дисциплинирани и стриктно спазват всичко казано им за короновируса, но четат ви, гледат българска телевизия и са притеснени за близките си. Не виждам паниката. Кво му е писано. Има ми смисъл от излишен стрес. Много ще измрат именно от това. Мийте си ръцете, ръкавици, маски, парите са мръсни, преднетите също. Кое е верното. Мънгъра доктора отрича.. В комунистическа държава, който е живял, лъгали партийни, профсъюзни, как да ви вярваме. Вярваме единствено на ЕСтани, зашото там няма делене на хора, а и запматите не им са 360 лева. И са запичнали в големите магазини, вериги българско мляко, кашкавал, сирене и сие. Дайте инфо кое е по качествено кво.. Тук. България е Преместена.. Да е жив и здрав Бойко Борисов. Тук щяха да умрат.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.