В голямата зала на читалище “Обединение 1913” в Кърджали бе представен третият брой на списанието за общество, култура и литература “Южно утро”. Още от първия си брой списанието е замислено да популяризира творчеството на младите таланти, да поощрява духовното им израстване, да обединява вдъхновението на младите хора с това на по-големите им събратя по перо, да развива творческите им стимули, които са най-прекият път към истинското познание.

Проявата е посветена на Дните на Кърджали и нейни организатори са Гражданско сдружение “Родопско утро”, Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров”, НЧ „Обединение 1913”. Свои творби прочетоха поети от Кърджали, Хасково и Момчилград.

В промоцията взеха участие с творчески рецитал някои от представените в третия брой на списанието млади автори от училища от град Кърджали. Сред тях бе и ученичката от ХII клас в ПГ по икономика „Алеко Константинов“ Анна Пенчева. Тя представи две свои стихотворения за любовта – „Любовта не е“ и „Само ако искаш“. „Само ако искаш“ е публикувано в третия брой на списание „Южно утро“, а с „Любовта не е“ Ани спечели второ място в конкурса за любовна поезия „Усещане за любов“, организиран от ОП „Детски и младежки дейности“, Димитровград.

С прекрасните си стихове Ани впечатли присъстващите и спечели аплодисментите на цялата аудитория. Пожелаваме й здраве и вдъхновение за нови творчески изяви.

24rodopi.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.